Kanonløp av Dickie Dickens

Skrevet av Birger Christensen,  07.11.2014
Artikkelbilde
Dickie Dickens

Dickie Dickens er blitt en slager denne høsten. Etter to enkle seire etter formtall 79 og 82, skulle han nå møte gode hester med et formtall på 86. Like suveren var han ikke denne gang, men likevel var dette en strålende prestasjon. Det er kun Ragazzo vi rangerer foran Dickie Dickens på Øvrevoll nå av de norskoppdrettede. Sistnevnte fikk med seg en flott banerekord, ett sekund bedre enn det Suffolk County løp på for syv år siden.

- Jeg trodde det skulle bli tøft i dag, men han er tydeligvis i sitt livs form. Dessuten rir Elione Chaves ham helt perfekt, berettet trener Are Hyldmo om vinneren. Han er starterklært igjen til lunsjen onsdag og kan vinne på ny tross toppvekt.

 Le Chiffre

Amatørene innledet fredagen med nest siste løp i Øvrevoll Hestesport Cup. Favoritten Most Wanted så ut som en klar vinner da det gjensto 200 meter. Men Le Chiffre og Didrik Finnbråten så muligheten, og kort før mål var Most Wanted innhentet. Didrik Finnbråten tok sin første seier i start nummer 16 for eier og trener Lise Tandberg. Det er nå to amatørløp igjen i sesongen, og det ser lyst ut for Silja Støren både i Øvrevoll Hestesport Cup og i kampen om championatet.

Caroline 

Noviseløpet ble vunnet av Caroline i kamp med Sleeping Venus og Prawda. Niels Petersen tok sin trenerseier nummer 28 på Øvrevoll for sesongen.

- Caroline er en fin norskoppdrettet hoppe, som jeg synes fortjente seieren. Hun skal ut igjen onsdag, men da virker motstanden ganske mye hardere, antydet Niels.

Whatdoesthefoxsay 

I NM for toåringer var Whatdoesthefoxsay først i mål, men Mestre dos Magos fikk seieren. Fredag ble det snudd på hodet. Mestre dos Magos var først, men nå ble han disket for ureglementert bruk av pisk av Johann Albornoz. Vi nærmer oss 50 år siden vi hoppet over gjerdet på Øvrevoll, men har aldri opplevd at to hester har vært først i mål og blitt disket og toeren har fått seieren. Da snakker vi altså om de samme to hestene i de to situasjonene.

Fighting Spirit 

Fighting Spirit har gått gode løp på høsten før. Nå tok han teten, og Carlos Lopez hadde full kontroll. Dette var seier nummer 20 til trener Hallvard Soma i år, og det er kun to gevinster bak fjorårets rekordtall.

 Party Fever

Party Fever overrasket mange med å vinne V5-finalen over 1100 meter.

- Har ventet på ham lenge nå, men har slitt mye med sore shins. Nå fikk jeg et svar om at han kan bedre enn vist, og da bør det bli bra i 2015. Rune har ikke hatt noen stor sesong. Lord of Trouble har vært veldig bra på Øvrevoll, og Avon Pearl har vunnet to storløp i utlandet. Men neste år, da....

 Funny's Chap

Fredagens siste vinner var Funny's Chap. Han vant et løp på Täbys sand i sommer og har siden kun gått gressløp. Tilbake på sand ble det en sikker seier for familiehesten, som også tok banerekord, med trener og eier Wido Neuroth og sønn Jan-Erik i spissen.

Da minner vi om at neste løpsdag er lunsjløp kommende onsdag. Vel møtt.