Hva blir avklart fredag?

Skrevet av Birger Christensen,  18.11.2014
Artikkelbilde
Maimane med Elione Chaves

I fredagens program kan man lese at de neste løpsdagene er 28. november og 16. april. Det betyr at det lakker og lir mot sesongslutt med full fres. En fullstendig årsrapport kommer på nettet i løpet av desember, nå ser vi på de sportslige stridene i de forskjellige kategoriene.

 

Jockey:

 

Carlos Lopez har et forsprang på tre seire over Elione Chaves. Sistnevnte har klart flest annenplasser, men må nok nærme seg Lopez kommende fredag. Carlos ble champion i 2007, mens Elione aldri har vunnet på Øvrevoll.

 

Trener

 

Etter Derbydagen var det klart at Niels Petersen ble champion. Han passerer fem millioner og tar sin seier nummer 30. Wido Neuroth mangler snaut 80 000 på to millioner, og det kan gå med et par seire.

 

 

Lærling

 

Marius Borgen Andersen blir champion lærling i år med 12 seire på hjemmebanen. Neste på listen er Aase Marie Brown med 7 seire og Fanny Olsson med 6.

 

 

 

Amatørrytter

 

Dina Heggum må vinne med Pilgrim på fredag for å ta igjen Silja Støren. I tillegg må Dina vinne på finaledagen.. Silja vinner Øvrevoll Hestesport Cup om hun fullfører med Royal Games. Ellers blir hun passert av Dina om hun går til topps med Pilgrim. De 56 poengene til Silja er nemlig tatt på fire annenplasser.

 

Amatørtrener

 

Arne O Karlsen er årets amatørtrener. Veteranen, som fyller 70 om kort tid, har passert halvmillionen innridd på sine hester. 25 ganger på trippel på 48 starter er en flott fasit.

 

Flest seirende

 

Cold Fact leder denne kategorien. Men det er så vidt diffust, at vi kommer tilbake foran årets siste løpsdag. Da er bildet klarere.

 

Eiere

 

Stall Perlen AB har passert millionen og leder knapt foran Scandinavian Racing og Stall Bonne Nuit. Det skiller rundt 50 000 mellom trioen, med Bonne Nuit som den mest aktive nå på fredag.

 

Oppdretter

 

Det skiller ikke stort mer enn 1500 kroner mellom Fam E Nagell-Erichsen og Johan C Løken. Går duoen Whatdoesfoxsay og Maimane går gode løp fredag, tror vi at førstnevnte får et avgjørende forsprang foran finalen.