Formhester ærer Firello

Skrevet av Birger Christensen,  04.11.2014
Artikkelbilde
Paratico

V5-1 på Øvrevoll fredag bærer navnet Firello løp. Firello var, slik vi ser det, en av banens fem beste norskoppdrettede hester det siste tiåret. Da snakker vi om en kamp mot stjerner som Ragazzo, Funny Legend og Theatrical Award. På distanser rundt 2000 meter på gresset var Firello i stand til å slå hvem som helst, og det vekker gode minner når et løp bærer hans navn.

Fire av feltets syv hester kommer fra stall Niels Petersen. Av disse tror vi mest på Paratico og Mister Big Shuffle. Førstnevnte jakter årets femte seier på banen. Åtte ganger har han vært på duoen, så litt i skyggen av stjernene har Paratico levert sterke prestasjoner. Mister Big Shuffle vant i fjor 2000 Guineas på Øvrevoll. Han slet en del i begynnelsen av 2014, men har kommet stadig sterkere. For en måned siden var han god toer i Tyskland, knepent slått på målfoto.

Det er dog ikke sikkert at Petersen tar hjem seieren. Mustajjid og Dickie Dickens står med to strake og suverene seire, og både hos Wido Neuroth og Are Hyldmo er det et reelt håp om å vinne. Verdt å merke seg er det at Mustajjid ikke blir belastet med de fire kiloene han fikk for siste seier, da vektene ble satt før løpet. Derimot må Dickie Dickens forsvare formtallet 86, et tall han ikke har vært i nærheten av før. Det kan bli tøft, men Dickie Dickens har heller aldri vært så god som han er nå.

Dina Heggum og Philip Scott Sønsteby har en viktig løpsdag foran seg. Silja Støren rir ikke i amatørløpet fredag, og da kan de andre to nærme seg kraftig i Øvrevoll Hestesport Cup. Dette er det nest siste løpet i cupen, og en plass i toppen bringer dem inn i striden. Nora Holm vinner ikke cupen, men melder seg på i kampen om championatet om hun vinner med sin egen Oaksana.

Ellers raser striden mellom Elione Chaves og Carlos Lopez med uforminsket styrke. Begge rir i alle løp unntatt amatørløpet, og sjansemessig ser det jevnt ut. I toårsløpet blir det er revansjoppgjør mellom Mestre dos Magos og Whatdoesthefoxsay fra NM. Sistnevnte var først i mål, men ble disket. Vi tror på en interessant duell mellom de to nevnte.

Spillemessig ser det nokså vrient ut. Neppe de helt store utbetalingene, men et sted midt på treet. Trolig vil V5 gi litt bedre enn V4 denne gangen.