Fine vinnere på finaledagen

Skrevet av Birger Christensen,  28.11.2014
Artikkelbilde
Vortex vant årets siste løp og ble mestseirende hest 2014

Det første løpet ble som flere ganger i høst en herlig duell mellom Elione Chaves og Carlos Lopez. Carlos har vunnet de fleste, men denne gang var det Elione som trakk det lengste strået. Debutanten Kiss and Tell viste flotte takter og hadde nesen foran Elizabeth Flynn. Det ble tredobbelt til hoppene i årets siste toårsløp, og av 23 toårsløp i år har hoppene vunnet 20. En styrkedemonstrasjon.

Kiss and Tell

- En bra prestasjon. Hun viste fart tidlig i år, men vokste en del. Ville gjerne ha et løp i kroppen før vinteren, og dette var veldig lovende, sa trener Niels Petersen om vinneren.

Party Fever

Party Fever var svaret i V5-innledningen. Mange var usikre på om distansen kunne være litt lang, men han gikk fint langs railen til seier. Trener Rune Haugen var på vei hjem fra auksjon, men kunne glede seg over gode rapporter på mobilen.

Valeo si Vales

Marius Borgen Andersen tok sin seier nummer 13 på Øvrevoll i år med raske Valeo Si Vales. Særlig har høsten vært god, og i tillegg har han vunnet fire av ti løp i Sverige. Mannlige ryttere med norsk som morsmål er det ikke for mange av, men Marius er så absolutt et løfte å satse på.

Colourist

2014 har ikke vært et år med så mange suksesser på Øvrevoll for Rune Haugen. Derfor smakte nok en dobbel godt på den siste løpsdagen. Sergio Alonso på Colourist holdt høy fart, og kun Ares var en trussel på oppløpet. Men Colourist hadde litt å svare med, og folkehesten i 2013 viste at det fortsatt er litt å by på.

Golden Globe

Golden Globe har hatt en flott høst. Fire seire og fire annenplasser ble fasiten, og Elione Chaves red nok en gang et fint løp på vinneren. Dette var Eliones seier nummer 125 i Skandinavia i år, og det er rekord siden 80-tallet. Per-Anders Gråberg tok 124 seire for et par år siden, men med seks løpsdager igjen i Sverige, er Elione nå forbi. Jan-Erik Neuroth tok sin andre annenplass og må vente til våren med å nå 100. Pappa Wido tok sin trenerseier nummer 1000 på åpningsdagen i år, kanskje kan Jan-Erik også jubilere på første løpsdag neste år.

Sophies Love

Nora Hagelund Holm tok sin fjerde seier for året som amatørrytter. Trener og eier Wibecke Jegard måtte vente til siste løpsdag før Sophie's Love fikk vinne, og Nora ble kun slått av Silja Støren blant amatørene på færre annenplasser.

Vortex vant fem løp i fjor, og i årets aller siste løp ble det årets femte seier. Det er sterke tall, og sterkt nok til at Vortex ble mestseirende hest på Øvrevoll i 2014.

Da gleder vi oss stort til torsdag 16. april og et stort takk for i år.