Finale og fest på fredag

Skrevet av Birger Christensen,  25.11.2014
Artikkelbilde
Dickie Dickens kan bli årets mestseirende hest

Fredag er det sesongfinale på Øvrevoll. Etter løpene er det mulig å feire at årets sesong er vel gjennomført. Uansett om du kan feire fine gevinster eller bare har vært nær ved, er det alltid litt spesielt med en finale. Neste løpsdag er torsdag 16. april, og på en dag nær er det 20 uker til den dagen.

Det meste ble avklart når vi snakker om de forskjellige championatene forrige fredag. Med det lille forbehold om at Elione Chaves vinner minimum fem løp på seks forsøk, samt at Carlos Lopez ikke vinner noen løp, kan championatene hylles. Carlos har en tittel fra før fra 2007, og vi tar sjansen på å gratulere med en ny triumf.

Marius Borgen Andersen har hatt et gjennombrudd i år. Særlig har 17-åringen imponert i høst, hvor han har tatt flere fine seire i Sverige i tillegg til sterke prestasjoner på Øvrevoll.

Silja Støren blir champion blant amatørene. Dina Heggum eller Nora Hagelund Holm får like mange seire som Silja om de vinner fredag, men Silja har klart flest annenplasser.

Niels Petersen har dominert blant trenerne på Øvrevoll. I tillegg har det gått veldig bra i Skandinavia for øvrig, så det championatet er det ingen tvil om. Wido Neuroth havner rett under to millioner, og flere av de nærmeste kan også glede seg over sterke prestasjoner.

Veteranene Arne O Karlsen og John Nielsen er 70 pluss, førstnevnte bare så vidt under løpene fredag. De to er i særklasse, med Karlsen fra Åsgårdstrand som suveren vinner.

I kategoriene om mestvinnende eier og oppdretter er det jevnt, men likevel avklart. Stall Perlen er den eneste som passerer millionen. Familien E Nagell-Erichsen har et forsprang som ikke kan tas igjen på oppdretter-siden.

Det eneste som ikke er avklart, er hvilken hest som blir årets mestseirende. Cold Fact leder og er allerede vinner av Årets Tøffing. Priceless og Vortex passerer Cold Fact om de vinner, så dette risikerer å bli avgjort først i årets siste løp.

Og så håper vi at Jan-Erik Neuroth når sin seier nummer 100. Point Man, Cassano og Le Chiffre er hestene som kan gi Jan-Erik sitt mål.