Carlos og Silja tok titlene

Skrevet av Birger Christensen,  21.11.2014
Artikkelbilde
Seventyseven

Årets jockeychampion heter Carlos Lopez. Den påstanden våger vi med fem seire å gå på til Elione Chaves før finaledagen. Silja Støren er vinner blant amatørene etter en flott sesong.

 Easy Road

Cathrine Erichsen hadde en flott start på løpsdagen. Blant de beste sprinterne ble det en flott dobbel til stallen. Easy Road vant sikkert foran Lord Handsome. Weisse Socken og Mississippi lagde stor fart til å begynne med, men Cathrines duo skjønte at pengene ble delt ut ved mål. Easy Road var toer i fjorårets Guineas, og neste år tror vi han løper inn i eliten. Anna Cecilie Jordsjø tok en fin seier, og i 2015 tror vi på flere seire for den lovende lærlingen.

arkivbilde Whatdoesthefoxsay

Whatdoesthefoxsay har hatt en veldig høst. Nå ble det den fjerde seieren for året etter at Maimane ble klart passert i finishen. Hoppa til Niels Petersen har dermed tatt like mange toårsseire som sterke Taja, og det er flott i den første sesongen på banen.

Funny's Chap

- Når man blir 66, da gjør man som man vil, sang Wenche Myhre for en god del år siden. Wido Neuroth feiret 66 med å ta en flott dobbel i V5-1. Funny's Chap vant sikkert, og Cassano spurtslo Hot Wing i kampen om annen.

- En fin presang, mente Wido, som også er eier av vinneren. Funny's Chap har startet tre ganger på sand i Skandinavia, og det er blitt tre seire. Jan-Erik Neuroth red sin vinner nummer 99 på banen, og spørsmålet er om det blir jubileum før sesongen er omme.

Buffalo Soldier

Buffalo Soldier holdt seg fremme hele veien og tok en sikker seier i V5-2.

- Den trengte jeg, sa trener Annie de Mora. Han skal ut på finaledagen på samme distanse, og det kan være et fint objekt. Carlos Lopez red et fint løp på vinneren, og nå var oddsen liten på at han skulle ta hjem årets championat. Den oddsen nærmet seg 1.00 da Seventyseven slo Mad Lads Romance i en herlig finish mellom Lopez og Chaves. Dette var den sjette annenplassen for Chaves de to siste løpsdagene, mens Lopez på samme tid har ridd fire vinnere.

 Easy Sweetie

Anders Bager hadde god tro på Easy Sweetie før løpet. I god tid før svingen var hun i tet fra ytterspor, og deretter var det relativt greit.

 Ares

- Ares er garantert på trippel, sa Jacob Fretheim før løpene fredag. Nå ble det ikke bare trippel, men en flott seier etter et fint innvendig ritt av Marie Fretheim. Carlos Lopez så ut som om han skulle klare en ny seier på Hard to Believe, men nå måtte han nøye seg med annen. Også Ares starter på finaledagen, og da kan det bli sesongens tredje seier.

 Golden Globe

Øvrevoll Hestesport Cup og championatet ble avgjort da Pilgrim ble strøket. Dina Heggum kunne ikke da lenger ta igjen Silja Støren, og sistnevnte er da årets champion blant amatørene. Silja vant også klokkekampen, og hun har også representert Norge i Fegentri Cup på beste vis. Fredagens løp ble vunnet av Golden Globe, og dermed rammet Cathrine Erichsen inn dagen med seier i første og siste løp. Emma Körner red et flott løp på vinneren, og Emma later til å være et løfte for neste sesong.