Touch of Hawk er død.

Skrevet av Birger Christensen,  25.03.2014
Artikkelbilde
Touch Of Hawk fra hans siste seier 23. mai 2013

 

 

En av Øvrevolls aller største stjerner de siste seks årene, Touch of Hawk, er død. Totalt ble det åtte seire og ti annenplasser i tøft selskap og drøyt 4.3 millioner inn på konto.

 

Første gang Touch of Hawk viste noe ekstra var på Täby som toåring. Etter en enorm spurt ble han toer i Vinterfavoriternas Pris etter stallkameraten Handsome Hawk.

Som treåring ble han toer bak knallgode Chicken Momo i 2000 Guineas. De andre løpene i Triple Crown, Derby og St Leger, vant han i stor stil, men han imponerte kanskje aller mest da han greit slo eldre hester i Stockholm Cup.

 

Fireårssesongen ble meget sterk. Etter andreplasser i Walter Nilsens Minneløp og Stockholm Stora Pris, ble det flotte seire både i Valley Chapel Memorial og Marit Sveaas' Minneløp. Kampen mot Entangle i det sistnevnte løpet sitter fortsatt på netthinnen.

 

Vendepunktet kom i Stockholm Stora Pris i 2011. Å se oppløpet fra det løpet i reprise, får oss fortsatt til å grøsse. Touch of Hawk var en hestene det gikk verst ut over, og faktum er at han aldri helt klarte å reise seg igjen til samme nivå. Tross annenplasser i Scandinavian Open i 2012 og Oslo Cup i 2013, manglet det litt på det han viste som 3- og 4-åring.

 

Stall E og F var eiere av Touch of Hawk, mens Wido Neuroth var trener av topphesten.