Hurra for Coprah

Skrevet av Birger Christensen,  29.05.2014
Artikkelbilde
Coprah

 

Ingen tvil, Coprah var kveldens hest på Øvrevoll. Etter et flott ritt av Elione Chaves ble det sikker seier foran positive Old Pal. Og det var tydelig at seieren betød mye for trener Cathrine Erichsen.

- Dette var helt enormt. I nesten ett år var det all verdens problemer, men så ble han frisk og begynte å galoppere. Ble blant annet tredje i Marit Sveaas' Minneløp i fjor. Nå satser vi mot Stockholm Stora Pris om 12 dager, vel å merke om alt er vel. Dette var stas, sa en litt rørt trener. og det er forståelig.

Old Pal var god toer foran Jubilance, mens favoritten Avon Pearl aldri var med der fremme. Han kommer imidlertid helt sikkert tilbake.

 Ferdino

I Eyvind Lyches Minneløp var det duoen Ferdino og Giovanni Nobile som sto distansen best. Det sto og veide til 50 meter fra mål, da fikk Ferdino det avgjørende grepet. Luna Lovegood la ned mye krefter før start, men hadde nok energi igjen til å ta en overraskende trippelplass.

 

 Lord Of Trouble

Treårsløpet i V5-3 var på forhånd interessant, med flere kandidater til de klassiske løpene. - Lord of Trouble vil kjempe helt i toppen, sa trener Rune Haugen før løpet. Han fikk rett, for det ble seier. Han måtte dog gi alt for å holde unna for Yajamila, som avsluttet storveis langs railen. Flere av forhåndsfavorittene hadde overraskende store problemer med svingen. Jockey Pat Dobbs red sitt første løp på Øvrevoll og løste oppgaven på beste måte. Det var for øvrig Dobbs som vant med Avon Pearl i Dubai.

 Sir Silk

I V5-spillet startet det med at Terracina var uregjerlig og ble strøket. Da starten endelig gikk, kom Sir Silk og Chainsaw klart best av gårde. Nok en gang ble det uhyre tett på målstreken, men Sir Silk og Anna Pilroth holdt seg foran helt til målstreken.

 Dramatic Act

V5-2 var ventet å bli et tett løp. Men duoen Dramatic Act og Free House hadde god avstand ned til de øvrige ved målpassering. Elione Chaves ventet lenge med å sette inn støtet, og denne gang hadde Dramatic Act lyst til å vinne. Arne O Karlsen trener vinneren, og han har også ansvaret for Full Stretch, som gikk godt til tredje. Og en mer fortjent vinner enn Dramatic Act, med alle sine annenplasser, er det nesten vrient å finne.

 Loire

Amatørløpet innledet den vakre forsommerkvelden. Loire var tidlig fremme og hadde en klar ledelse ut på oppløpet. Da angrep Possibly, og det ble en flott duell mellom Camilla Graver og Nora Hagelund Holm. Camilla klarte å holde unna med Loire, men det er nok ikke lenge før Nora vinner sitt første løp.

 Majestic Max

Majestic Max har alltid vært bedre på gress enn på sand. I årets første gressløp kom han med en voldsom finish sammen med Carlos Lopez, og til slutt ble seieren sikker. Dermed ble det en grei "svipptur" til Risør for trener Jens Erik Lindstøl.

 Quick Diamond

I kveldens siste løp var vi over på sandbanen. Quick Diamond kontret ut Linda Lovelace, og dermed ble det en dobbel både til Per-Anders Gråberg og Elione Chaves.