Ragazzo hadde gnisten

Skrevet av Birger Christensen,  17.05.2014
Artikkelbilde
Ragazzo

Trener Annike Bye Hansen syntes ikke at Ragazzo hadde den rette gnisten foran sesongstarten. Da det ble klart for løp, var det imidlertid ikke noe i veien med gnisten. Med formtall 95 skal det nesten ikke være mulig å utklasse så gode motstandere som han gjorde nå. Ragazzo har ikke tapt på Øvrevoll siden august 2012, og det spørs om det ikke blir en stund til.

- Dette var utrolig. Nå er jeg bare kjempeglad, og vi går nå til Täby vårsprint 10. juni, berettet Annike. Og som i fjor fikk vi gåsehud av det Ragazzo presterte på 17. mai. For en hest!

 

Rock Of Ridd

Rocke-show på nasjonaldagen

 

På en strålende flott nasjonaldag var det Rock of Ridd som tok den mest verdifulle seieren. I Listed-løpet Semb Hovedgård Hoppeløp viste vinneren at hun får gjelde som den beste hoppa i Skandinavia akkurat nå. Lennart Reuterskiold jr kom med en hest fra Malmø, og lillesøsteren til Bank of Burden var klart best foran positive Wunschkind. Elione Chaves satt på vinneren, som han gjorde på Skrik i Forsommerløpet.

- Har tanker om å starte henne på Royal Ascot, men vi får se an litt først, antydet Lennart.

 Skrik

Skrik, Calcaterre og Pretty Perfect var trioen det handlet om i Forsommerløpet for de norskoppdrettede treåringene. Skrik var den eneste i trioen uten løp i kroppen, men likevel var han god nok til å spurte inn til seier.

- Jeg trodde mye på Skrik, og han innfridde mine forhåpninger. Tror vi skal få mye moro med ham utover sommeren, sa Soma etter den flotte gevinsten.

 Beentheredonethat

"Alle", inkludert jockey Per-Anders Gråberg, trodde at Duke Derby skulle vinne V65-3. Men Beentheredonethat fra samme stall, med seks kilo mer på ryggen, tok skalpen på storfavoritten. Rafael Schistl red et strålende ritt og viser jockeyform av høy klasse.

 

Palermo

Dramatikk på Øvrevoll

 

I det første V65-løpet på Øvrevoll på nasjonaldagen ble det stor dramatikk. Feltet inneholdt fire Derbyvinnere, men to av disse kom aldri til mål. Helena Rosen falt av Handsome Hawk rett etter start, mens Jacob Johansen gikk i bakken tidlig på oppløpet fra ryggen av Probably. Cathrine Erichsen Palermo ledet hele løpet og tok en sterk seier foran Old Pal.

- Det har vært mye problemer, men det er en hest med stor kapasitet. Er han fortsatt på topp, satser vi på Øvrevoll Mile Cup 29. mai, fortalte Cathrine. Av de som falt av, ble Helena liggende en stund i banen, mens Jacob ganske raskt gikk for egen maskin. Det vil helst gå bra, og det så det ut til å gjøre også denne gang. I årets første gressløp på flatt ble det ny banerekord, da tiden til den gamle topphesten Firello ble slettet.

 Well Fitted

Første løp 17. mai var både årets første hekkeløp og det første løpet på gressbanen. Well Fitted lå hele tiden rett bak teten, og midt på oppløpet gikk jockey Gerald Tumelty til front. Det ble en sikker seier foran de dyktige veteranene Omoto Sando og Calvados. Tor Wiggo Ellefsen trener vinneren, og han har fått bra dreis på sin lille stall i Stavern. Well Fitted satte for øvrig banerekord, nok et bevis på at banen var lynrask.

Hidden Fairytale 

Hidden Fairytale hadde ikke så mange tilhengere i V65-5. Men med Oliver Wilson på ryggen ble det sikker seier foran Pilgrim, som samler i hop til en seier snart.

 Viviannasdream

I Øvrevoll Mile Cup munnet det ut i en strid mellom Viviannasdream og Dramatic Act. Førstnevnte holdt unna etter god jobbing av Jan-Erik Neuroth. Dermed kunne pappa Wido ta seier nummer 1001, mens Dramatic Act kanskje startet på en ny serie med annenplasser.

 Storm Chase

Storm Chase er blitt 12 år, men har fått en ny vår. I V5-finalen ble det seier foran godt spurtende Doffen, og Anna Pilroth kunne sørge for at det ble en god dag for svenske gjester. Inntrykket ble forsterket da Fraank tok seg av det aller siste løpet. Svenskfødt, svenskeid, svensktrent og svensk jockey, mer blå-gult kan det ikke bli.

 

 

Spillemessig ble det langt fra enkelt på 17. mai. Før siste avdeling i V65 gjensto kun to kuponger, men ingen av dem overlevde da Viviannasdream vant. Dermed Jackpot å lokke med til neste gang.

Fraank