Neuroth-suksess i Guineas

Skrevet av Birger Christensen,  12.06.2014
Artikkelbilde
Staring At The Sea

Fjorårets beste toåring på Øvrevoll var nok Staring at the Sea med seier i de to største løpene for de yngste. På høsten dro han til Täby, hvor han ble "torpedert" i svingen. Torsdag var han tilbake for fullt, og etter et sterkt ritt av Jan-Erik Neuroth kunne Wido Neuroth glede seg over seier i 2000 Guineas. Stall EOS har dermed flere enn Borgen å støtte seg til i Derby. Kanskje kan Staring at the Sea sørge for Derbyseier nummer 20 for Wido, om 2400 meter går bra.

- På Täby mistet han mye av hoven, og han måtte droppe trening i flere måneder. Han er kjøpt for å være en god miler, så på den svenske Derbydagen er det mulig det blir Sofieroløpning og ikke Derby. Får høre litt hva eieren mener om den saken, sa Wido.

Jan-Erik tok sin første klassiske seier i 2000 Guineas for fire år siden med Saddle the Storm, men fikk da seieren etter noen uker. Nå var det nok ekstra deilig å vinne et klassisk løp og få besøke vinnerpaddocken.

Lord of Trouble og Stuckinamoment gikk flotte løp til annen og tredje. De danske hestene kom aldri til start, mens Niels Petersens duo fikk store problemer i svingen.

 Walk Of Pride

I kveldens første løp fikk vi se en herlig duell mellom Walk of Pride og Calcaterre. Førstnevnte ledet og holdt unna med nesetippen til gode. Men honnør også til Calcaterre. Han ga vinneren tre kilo, og i løpene for de norskoppdrettede vil mange få mye å bestille om de skal slå Calcaterre.

Night Angel 

V65-1 ble fargerikt, selv om det var to grå hester på de første klassene. Panama Jack ledet, men hadde brent kruttet. Daydream  Believer yppet seg, men til slutt sto det mellom Night Angel og Majestic Max. Night Angel vant for trener Ole Larsen, som tok sitt første Derby på Øvrevoll for 28 år siden med Fox's Den, da som jockey.

Flying Falk 

V65-2 hadde Vamp som stor favoritt. Men han hadde ikke dagen, og det ble i stedet en overraskende seier til Flying Falk.

- Var på nippet til å stryke ham, for vi har hatt en del rusk på stallen. Er faktisk litt overrasket, men det er jo moro når det går den rette veien, sa Knut. En overraskelse var det også for spillerne, og flere med oss var av den oppfatning at han nok var hakket bedre på sandbanen.

 Jouye

Jouye vant, og de fleste sa  "jøye meg". Jenny B Hansen-hesten hadde tre kilo overvekt, gikk til tet, men mistet ledelsen tidlig på oppløpet. For første gang i år ble vinneroddsen over 20, så dette var med vinnerodds på drøyt 41 ett av de store sjokkene for spillerne i år. Antall gjenstående kuponger gikk fra 1076 til 28, og for spillere med tre rette streker begynte det å bli hett på den fine sommerkvelden.

 Mohikan

V65-5 var nest siste løp i Wellpride Cup. Etter en flott spurt stakk Mohikan frem og slo favoritten Saint Sebastian. Tollef Langvad trener vinneren, som nå har tatt et grep om seieren i den nevnte cupen. Shane Karlsson red sin annen vinner for kvelden, for øvrig begge med overvekt.

 

Sir Silk tok teten i V65-finalen og ledet klart. Men orken holdt ikke helt til mål, og Lady Louise passerte til seier. Dermed rammet Petersen og Gråberg inn kvelden med seier i første og siste løp.

For spillerne var det for annen gang på rad over og ut. Det så litt lettere ut enn sist, men det var kun på papiret. Det var fortjent at de som klarte fem rette, fikk nærmere 55 000 for hver femmer. Og en trøst for oss andre kan det jo være at det blie jackpot igjen neste torsdag.

Lady Louise