Prinsessen ordnet opp

Skrevet av Birger Christensen,  26.06.2014
Artikkelbilde
Prinsessen

Den danske stortreneren Bent Olsen skulle vinne årets 1000 Guineas med Hoku torsdag. Nå sviktet Hoku stort i sin første start på Øvrevoll, men likevel ble det Bent Olsen som kunne juble. Princessen tok teten, og siden så hun seg ikke tilbake. Mange snakket om at Princessen hadde startet for mye, da dette var hennes start nummer 15. Men hun er tøff og god og viste at hun trives godt på Øvrevoll. Bent Olsen vant samme løp med Dingle View for tre år siden, og vinnerjockey Marcos Rabaldo skapte litt rabalder i spillet.

 Ragazzo

Ragazzo nok en gang

 

I Norsk Jockeyklubs sprintløp var trener Annike Bye  Hansen litt skeptisk til at distansen kunne være litt kort for Ragazzo. - Men jeg tror at regnværet er en fordel, for da blir det litt mer krevende, sa Annike før løpet. Midt på oppløpet så det ut som om Weisse Socken skulle bli vrien å hente, men Ragazzo synes ikke det er noe gøy å tape på hjemmebane. 100 meter før mål var det klart, og den niende seieren på rad på Øvrevoll var et faktum. Trolig blir Polar Cup om en måned muligheten til å ta den tiende, og det er nesten vrient å se hvem som skal slå ham. Jacob Johansen red vinneren, en jockey som er i støtet igjen etter et uhell for noen uker siden. Vi må også gi honnør til Weisse Socken, som er inne i sprinteliten.

 French Fantasy

Suksess for Silja

 

To Fegentriløp innledet kvelden for de kvinnelige amatørrytterne, Med en seier og en annenplass ble det en svært god dag for Silja Støren. Først ledet hun nærmest fra start til mål i sprintløpet med French Fantasy, en hyggelig oppmuntring for den ivrige danske trener Jan Bødker Sørensen. Deretter hadde Silja et oppsitt på Royal Games, som hun eier selv. Også her var Silja fremme i front, men i disse VM-tider var det vel bare rett og rimelig med seier for Messi. Engelske Alice Mills red vinneren, som trenes av Hallvard Soma. Etter en god start på sesongen har de siste ukene vært litt tyngre, så denne seieren var velkommen. Kanskje var det også et signal om at stallen er på gang igjen.

Messi

Paradise Watch 

Også trener Knut O Arnesen har hatt en litt svak periode nå på slutten. Paradise Watch kan være med på å endre den situasjonen. Utstyrt med fleksible blinkers ble det en meget enkel seier for jockey Johann Albornoz. Det var et meget sterkt felt Paradise Watch la på rygg, så dette er en hest som skal følges fremover.

 Stuckinamoment

I 2000 Guineas var Stuckinamoment nummer tre, en lengde bak Staring at the Sea. Nå ble det årets første seier mot gode eldre hester, og vi fikk en indikasjon om at årets klassiske årgang er brukbar. Slik vi ser det, er det mange gode treåringer, men ingen som har skilt seg veldig ut åtte uker før Norsk Derby. Carlos Lopez red et fint løp, og trener Cathrine Witsø Slettemark har gjort en fin jobb med vinneren. Gratulerer også til The One and Only, som med sin premie passerte millionen.

 Paratico

Niels Petersens duo Paratico og Otlaw var klare favoritter i V65-4, og det med rette. Buffalo Soldier ledet og holdt bra til tredje, men de to favorittene var best med Paratico og Rafael Schistl som vinner. Et obs foran neste start på Reckless, som gikk et meget godt løp.

 Angies Nap

Den fine sommerkvelden, som startet vått, ble avsluttet med seier til Angie's Nap. Ute ved gjerdet avgjorde han greit, og Frederick Salvador og trener John Nielsen viste at de skal passes fremover.