Topp tirsdag på Täby

Skrevet av Birger Christensen,  05.06.2014
Artikkelbilde
Without Fear vant Syockholm Stora Pris i fjor

Det ble ingen utbetaling for 4 rette i V64 på Halmstad mandag. Dermed overføres SEK 1 152 832 som Jackpot til sekserpotten i V64 på Täby Galopp tirsdag 10.juni.
Her finner du program til løpene:
https://www.svenskgalopp.se/sport-och-spel

 

 

Tirsdag er det galopp av høy klasse på Täby. Høyest rager selvsagt Gr 3-løpet Stockholm Stora Pris og Listed-løpet Täby Vårsprint. Men to klassiske løp, Bloomers Vase for de beste hoppene og et nykomponert løp for treårige sprintere gjør at høydepunktene står i kø. Det er selvfølgelig spill fra Norge, og vi forsøker oss med en liten vurdering av V64-løpene i den rekkefølge spillerne møter dem.

 

V64-1 er en rask sprint for treåringene. Lord Handsome (Cathrine Erichsen) og Weisse Socken (Niels Petersen) er de norske håpene. De tok en flott dobbel i et liknende løp på Jägersro for en snau måned siden. Er de like gode på gress, har vi tro på den norske duoen igjen. La Indiesita er et flott talent, som kan være en utfordrer.

 

V64-2 er 2000 Guineas, som kun er åpent for hester oppdrettet i Skandinavia. Frank Lloyd Wright (Petersen) var femte sist på Tæby, men bare slått med hode i årets jevneste finish. Hallvard Soma har både Rapid Concolor og Skrik til start, begge med en mulighet. Så langt er det mange gode, men ingen stjerne i feltet. Vi tror det kan være lurt å gardere godt. Formtallet varierer fra 76 til 81, så dette er åpent.

 

V64-3 er Täby Vårsprint. Ragazzo (Annike Bye Hansen) var helt enorm sist. Med et liknende løp er vinneren nevnt. Muligens er Ragazzo aller best på Øvrevoll. Easy Road og Hansinger (Erichsen) er begge gode sprintere, og sistnevnte er i toppen hver gang (vant løpet i 2010). Over the Ocean og Proud Possibility (Petersen) utgjør resten av den norske kvintetten, og særlig førstnevnte har vist storveis form i år. Men vi forstår de spillere som prøver Ragazzo, og med formtall 97 blir han nok ganske stor favoritt.

 

V64-4 er Dianaløpning, som er den svenske utgaven av 1000 Guineas. I fjor vant Twistedlittlestar løpet til 57 ganger pengene. Det kan bli noe liknende i år. Få hester har noe særlig erfaring med gress, og det er ingen stjerne i feltet så langt. (Liebling (Petersen) og Amie Noire (Wido Neuroth) er norske håp. Blir neppe favoritt, men det er ikke langt opp til de beste. Dekk godt opp.

 

V65-5 Bloomers Vase (L) er vunnet av norsktrente hester de siste fem årene. Rock the Legend og Mill Marin (Neuroth) og Marmala (Petersen) er de norske håpene, og vi har aller mest tro på Mill Marin. Liker seg på Täby, og formen er stigende. Rock of Ridd blir klar favoritt, men har ikke gått så bra i sine få starter på Täby. Angel Light er en tøff hoppe, og sammen med nevnte Mill Marin kan det være to spennende garderinger.

 

V65-6 er løpsdagens store clou. Syv av hestene er norsktrente i Stockholm Stora Pris. Petersen har fjorårsvinneren Without Fear samme med Bank of Burden og Old Pal. Rune Haugen drar med Fearless Hunter og Probably. Funinthesand er Neuroths håp, mens Coprah kommer med fersk seier fra storløp på Øvrevoll. Cathrine Erichsen får da svaret på om 1950 meter går bra. Det tror vi går fint, for 1800 meter i Marit Sveaas' Minneløp er en tøffere distanse enn 1950 meter på flate Täby.

I våre øyne blir dog ingen av våre syv startende favoritt. Hurricane Red er en kanon og var uheldig i Pramms sist på hjemmebanen Jägersro. Vi tror fjorårets svenske Derbyvinner vinner, og med fare for å få høre det etterpå, kan Hurricane Red i våre øyne være en banker.

 

Utenom V64 er det Ferdino, Plug and Play og Mister Big Shuffle (Petersen), Funny's Chap og Königskrone (Neuroth) og Mississippi (Soma) som tar turen. Totalt er det 28 norsktrente hester til start, og en anstendig sum svenske kroner vil nok bli med tilbake over grensen.

 

Her finner du alltid program til svenske løpsdager