Store penger og ferske vinnere

Skrevet av Birger Christensen,  05.06.2014
Artikkelbilde
Denico

Det ble ingen som klarte seks rette i V65-spillet torsdag. En bong gjensto etter V65-4, men den røk ut før finalen. De som klarte fem rette, kunne motta nesten 40 000 for hver femmer. Dermed blir det jackpot til neste torsdag.

Gledelig var det at vi fikk noen nye vinnere blant de tobente. Både Daniel Wirenstål og Anne Cecilie Jordsjø tok sin første seier på Øvrevoll, og det var morsomt å se hvor mye det betyr når man får sitt første besøk i vinnerpaddocken.

 Fine Humor

I hekkeserien for hester som aldri hadde vunnet på hekk tidligere, ble det et severdig oppgjør i kveldens første løp. På nest siste hekk skilte det ingenting mellom de seks beste, men mot mål var det årsdebutanten Fine Humor som hadde mest på lager.

- Dette var utrolig. Jeg har i ti år forsøkt å vinne løp på Øvrevoll, og nå lyktes det. Nå er jeg 39 år, så jeg synes det var på tide, sa en glad vinnerjockey.

 Nodee

Maidenløpet ga et godt resultat for Niels Petersen. Hele trioen var fra hans stall med Nodee (Per-Anders Gråberg) knepent foran Davicii og Lady Louise ikke langt bak. Dette er en trio som alle bør ha litt å gjøre fremover.

 

V65-spillet så tøft ut å løse, og starten bidro til det. Denico hadde aldri vunnet før og sto hardt til. Seier hadde heller ikke lærlingen Anna Cecilie Jordsjø, som er meget ambisiøs. Nå ble det første gang i vinnerpaddocken både for hest og jockey, da de med liten margin holdt unna for Sophies Love. V65 var verdt 787 kroner direkte, og Hanne Rådstoga kunne smile på turen hjem til Lier.

 Bridget Jones

I amatørløpet gikk det mer etter planen. Bridget Jones har alltid vært best på gress. Dessuten satt Lea Olsen på ryggen, og nå ble det en sikker seier. Cold Fact og Oaksana var nærmest til å utfordre, men Kjell Erik Swartling kunne glede seg over seier. 25 minutter senere ble det mer jubel. Da var det klart for Nataniel og mer Swartling, godt timet av Marius Borgen Andersen. 22 bonger gjensto med tre løp igjen, og spillerne med tre riktige streker fikk plutselig høy puls.

Nataniel

 On Offer

John Nielsen har passert 70 år for en stund siden. Han rir hestene selv hver dag i trening, og det er imponerende. Vanligvis vinner han mest på høsten, men nå ble det seier på årets første tur med On Offer. Frederick Salvador red vinneren.

 Cekath

Cekath er en hest vi har ventet litt på. Har ofte hatt litt utur, men sammen med Manuel Santos klaffet det godt nå. Det ble en sikker seier foran Pal O'Mine, og trener Cathrine Erichsen fikk se at den fireårige hoppa kan mer enn formtall 76.

Fast Connection 

Kveldens siste løp ga seier til Fast Connection. Anne Pilroth fikk overta rittet etter at Jacob Johansen skadet seg i Danmark lørdag. Lone Bager trener, og dette var den andre danske seieren torsdag.