Sterk Hyldmo-dobbel

Skrevet av Birger Christensen,  22.05.2014
Artikkelbilde
Fru Johnsen

 

 

I sjette løp torsdag hadde Are Hyldmo to hester til start. Verken Fru Johnsen eller den tidligere folkehesten Holiday Reading var mye betrodd, Det var ikke så rart, for Fru Johnsen vant et løp på Täby i fjor, mene Holiday Reading ikke hadde vunnet siden 2012. Nå ble det en dobbel med Fru Johnsen som vinner.

Hun må ha en sandbane som ikke er for rask eller en bløt gressbane. Nå passet det, og hun skal allerede starte på Täby i lunsjen kommende onsdag. Da tror jeg det kan bli en ny seier om banen passer, vurderte Are.

 Vortex

Vortex vant fem løp i fjor. Nå kom sesongens første etter et fint ritt av Carlos Lopez. Dermed kunne fire V65-spillere juble for nærmere 170 000 kroner. og ryktet om at Øvrevoll er en god bane for spillere som søker store penger, lever i beste velgående.

 

Mange flotte dueller

 

Kveldens første løp ble en herlig duell mellom Paratico og Outlaw fra Niels Petersens stall. Sistnevnte styrte det meste til midt på oppløpet, men da kom Paratico og tok en nokså sikker seier. Hvor godt det vil være når de beste treåringene møtes, er vi usikre på, for årgangen virker sterk. Men gode sesonger kan det nok bli på begge.

 Paratico

I amatørløpet, som innledet V65, fikk vi en overraskelse i form av Ifannik Sacc. Soul of Gold ledet til det gjensto få meter, men målfotoet viste at Ifannik Sacc var foran. De siste innsatsene til vinneren hadde ikke vært all verden, men Jhannah Stolt red godt og fikk ham til å ta i

 Ifannik Sacc

Syv seire hadde Vamp i karrieren før torsdag. Samtlige syv var tatt på gresset, og det var ingen tvil om at det underlaget har vært best for Fretheim-hesten. Nå var han nede på formtall 67, og kombinert med et sterkt ritt av Helena Rosen, ble det nå også seier på sand. Honnør også til Hakuna Matata og rytter Anna Cecilie Jordsjø, som manglet en centimeter på å komme til vinnerpaddocken.

 Vamp

For fjerde løpet på rad munnet finishen ut i en duell. Priceless kom frem til tet før svingen og fikk en klar ledelse. Bakfra dukket imidlertid Mellon opp. Han misset starten, men ga Priceless god kamp. Dog holdt sistnevnte unna til Pål Jørgen Nordbyes femte seier for sesongen.

 Priceless

Aim Higher vant for to uker siden da Emelie Danielsson seiret i sitt første ritt på banen. Torsdag ble det ny seier etter å ha vært fremme hele veien. Hele trippelen ble for øvrig svensk, da River Sid og Dandy's Hero var nærmest vinneren.

 

Aim Higher