Soma ble historisk

Skrevet av Birger Christensen,  30.06.2014
Artikkelbilde
Hallvard Soma

Ingen trener på Øvrevoll har vunnet alle løpene i et V4-spill før. Mandag ble Hallvard Soma den første. Alle gode ting var tre, og den fjerde fulgte gjerne med. Da V4 var over, ble det like godt en dobbeltseier til Soma i det femte løpet! Gratulerer. Elione Chaves og Aase Marie Brown tok to seire hver og hadde også en fin dag.

  Rapid Concolor

Rapid Concolor er lynrask. Mot mål var det ingen tvil om at han var best, og treåringen er en spennende sprinter.

- Han hadde dårlige blodverdier sist, men nå var alt i orden. Hvis han er like god på gress, har jeg tenkt å starte i sprintløpet på Derbydagen. Og nå blir det bare sprint fremover, konstaterte Soma.

 Heavenly Spiced

Heavenly Spiced hadde et herlig nappetak med Ares. Aase Marie Brown og Marie Fretheim er to av våre beste kvinnelige ryttere, og denne gang kunne Aase Marie glede seg over seier.

- Hadde litt tro denne gang, for det har begynt å løsne for stallen, fortsatte Soma.

 Miss Kitty Grey

Miss Kitty Grey gikk rett til tet fra ytterspor i V4-3. Siden var det ikke snakk om saken, og så god har den grå hoppa aldri vært før.

- Hun vant nesten litt for lett, for det kan nok tenkes at formtallet går litt i været. Ellers er det gøy å være i vinnerpaddocken igjen, for før seieren til Messi sist torsdag var det en stund siden sist.

 Linda Lovelace

Linda Lovelace fullførte Soma-festen i V4. Aase Marie Brown ventet lenge nok til at hun orket å svare helt til målstreken, og karrierens første seier for hesten var et faktum.

- Hadde troen, bare Aase ventet lenge nok.

 The Phantom Blot

The Phantom Blot og Bushfighter var Hallvards duo i løp 5. De var tidlig fremme, og det sto helt mellom denne duoen. Å vinne fem løp på rad som trener har i hvert fall ikke skjedd i moderne tid, og det går nok en stund til det skjer igjen. Det er vel trolig at Hallvard kommer til å huske datoen 30. juni 2014.

 

Dagen ble rundet av med seier til Lista Lightning. Dina Heggum fikk fart på Lista Lightning og nådde igjen Oaksana, som snart 16-årige Nora Hagelund Holm red et godt løp på.

- Lista Lightning vant et løp i fjor med samme rytter, og jeg kommer gjerne igjen, sa trener Lennart Jarven, eneste trener ved siden av Soma med seier denne løpsdagen.

Lista Lightning