Godbiter på galoppen

Skrevet av Birger Christensen,  26.06.2014
Artikkelbilde
Jouye

Mandag kan du spise frokost på Sherryhaugen fra kl 08. Litt senere er det galopp som hovedrett i lunsjen. Siden galopplunsj på Øvrevollen mandag er en sjelden foreteelse, er det smart å føre løpsdagen inn på menyen. Første løp går kl 12.20, to timer senere er det hele over. Et godt tilbud om du vil kombinere god mat med fart og spenning.

Det er sandbanen eller dirt track-banen som gjelder under løpene mandag. Siden det ikke er løp igjen før torsdag 10. juli, får gressbanen to uker uten løp. Det er gunstig på sikt, for da får den lengre levetid gjennom mindre slitasje. I det hele tatt er det veldig bra å ha to baner å alternere mellom. I tillegg til å forlenge sesongen høst og vår, kan enkelte løp også på sommeren gå på sand.

Den sentrale spilleformen mandag er V4. Dette spillet har vi stor sans for, da det både dekker behovet for storspillere og folk med litt mindre lommebok. For et par måneder siden ble det utbetaling for tre rette, da ingen klarte å løse rebusen. Veldig ofte blir det flotte premier, så vi vil anbefale et spill. Men husk at rekkeprisen er to kroner!

 

Det sportslig beste løpet finner vi allerede i første løp. En rask sprint for hester ikke så langt bak de aller beste skal løses. Vi synes det blir veldig spennende å se treårige Rapid Concolor mot eldre konkurrenter. Vant overlegent i sin siste start på Øvrevoll på samme distanse og underlag. Viste også enorm fart i det svenske 2000 Guineas, men 1600 meter ble for langt med et slikt utgangstempo. Ellers tror vi det kan gå bra å gå litt ned på antall hester i V4-4. Flere av hestene virker formløse, så her tror vi ikke på noen smell. Lykke til.

 

To hester har halvrad, hvilket vil si at de har startet etter starterklæring. Saint Johannes var bare nummer ni på Täby tirsdag, men kun slått med fire lengder. Førstesporet kan være litt vrient, for Saint Johannes er intet lyn fra start. Royal Games gikk et fint løp på gresset for Silja Støren til annenplass. Formen virker fin, og vi synes Royal Games skal regnes tidlig mandag.