Frigjøringsdag med full fart

Skrevet av Birger Christensen,  05.05.2014
Artikkelbilde
Doffen

 

Tre løpsdager på rad arrangerer Øvrevoll galoppløp på offisielle flaggdager. Sist var det 1. mai, kommende torsdag markeres frigjøringsdagen fra 1945, og neste gang står 17. mai for tur.

 

Om du velger en tur på Øvrevoll en maikveld, synes vi det er et godt valg. Om bare værgudene er på arrangørens side, er det suverent på Øvrevoll med en matbit og leskende dråper i glasset. Et vellykket spill i totolukene, så setter det en ekstra spiss på kvelden.

 

Sist torsdag fikk en spiller hele kassa på V65, og bare sekseren var verdt 432 tusenlapper. Det går an å drømme om en slik sum også nå, men tror det er mer sannsynlig at flere får være med og dele på kronene. Mindre felter gjør at det er færre mulige kombinasjoner, og i flere av løpene bør det være mulig å komme gjennom uten å måtte ta med alle hestene. Innimellom er det jo bra om det blir en lavere utbetaling, slik at også småspillerne føler at de har sjansen.

 

En hest som trolig blir klar favoritt, er Doffen. Særlig imponerte han sist, da han forsvant inn til en enkel seier. Nå er han hevet syv kilo på formtallet, og distansen er 500 meter lenger enn i seiersløpene. På 1600 meter har Doffen aldri vært bedre enn nummer tre, men kanskje er han bare blitt så mye bedre, at han vinner igjen.

 

I V65-finalen satser vi våre slanter på Brat Camp. Starten sist torsdag var elendig, men finishen desto bedre. Kommer han bare noenlunde av gårde, bør han vinne dette løpet mot nokså svak motstand.