Er Hoku beste hoppe?

Skrevet av Birger Christensen,  23.06.2014
Artikkelbilde
Hoku

Torsdagens hovedløp er 1000 Guineas, ett av to klassiske løp som er forbeholdt hoppene. For to uker siden var Hoku klar for 2000 Guineas, men pådro seg en liten skade. Nå er hun en naturlig favoritt i 1000 Guineas. Vi så løpet hun gikk på Klampenborg, og selv om ikke motstanden var knallhard, vant hun uhyre enkelt. Så lenge Bent Olsen mente hun hadde noe å gjøre i 2000 Guineas, må hun bli favoritt i 1000 Guineas. Det er enklere i mot her.

Yajamila er den vi setter nærmest. Hun likte seg godt på Øvrevoll i det første møtet med banen og var nær ved å vinne i et skarpt felt. Ellers må vi ta Liebling og Amie Noire på alvor. Første og tredje i Diana på Täby var sterkt og litt overraskende. Videre nevner vi Arabda og Prinsessen. Sistnevnte har bare vært utenfor duoen fire ganger på 14 starter. Har gått en rekke gode løp som toåring på Øvrevoll, så Bent Olsen har ikke bare Hoku å støtte seg til. Vi forventer et flott oppgjør slik 1000 Guineas pleier å være. Flere enn undertegnede husker den tette fighten i 2009 mellom Entangle og La Zona, årets hardeste finish. Og siden dette er et hoppeløp må vi nevne Females Fun i 2006. Kun kvinnelige eiere, trener Cathrine Erichsen og jockey Benedichte Halvorsen, det var ingen tvil om hvem som dominerte den kvelden.

 

Norsk Jockeyklubs Sprintløp er også blitt et flott løp. Kun syv hester til start, men kvaliteten er høy. Vår favoritt og banker blir Ragazzo. Hans åtte seire er åtte strake på hjemmebanen Øvrevoll, hvor han ikke har tapt på snart to år (16/8-2012).

- Det er klart at 1170 meter er litt kort, men distansen er bedre for ham på Øvrevoll enn på Täby, hvor det er flatt. Han trives klart best hjemme, så jeg tror selvsagt at seierssjansen er stor. Men Polar Cup om en måned, et løp som er 200 meter lenger, passer enda bedre. Det løpet skal vi prøve å vinne for annet år på rad, sier trener Annike Bye Hansen.

Motstanden er ikke å kimse av. Hansinger slo Ragazzo på Täby, og Over the Ocean har vist seg å være en topp sprinter. Liber og Easy Road har også høy toppfart og må regnes, i hvert fall i trippelbildet. Aller mest spent er vi på 3-årige Weisse Socken. Hun var helt suveren sist på en meget god tid, men ennå har ingen treåring vunnet dette løpet.

 

Torsdag får vi besøk av Fegentriryttere fra store deler av Europa. De kvinnelige amatørene skal kjempe i to løp over 900 og 1730 meter. Silja Støren ligger på annenplass når rytterne kommer til Øvrevoll. Hun har to fine ritt i French Fantasy og Royal Games, som begge har god form. Det er langt fra umulig at Silja vil lede serien når løpene torsdag er avholdt.

Sist torsdag var det fenomenal omsetning i V65-spillet. Nå er det ingen Jackpot som ligger i bunnen, og det blir spennende å se hvor omsetningen havner. Seks av ni ganger i år har utbetalingen for seks rette oversteget 100 000 kroner. Denne gangen ser det noe enklere ut, og vi tror på en femsifret, men ikke sekssifret sekser.

Allerede nå nevner vi at neste løpsdag etter torsdag er mandag 30. juni kl. 12.00. En rask lunsj på Øvrevoll er ikke å forakte.