Avon Pearl vant Pramms

Skrevet av Birger Christensen,  14.05.2014
Artikkelbilde
Avon Pearl vant Pramms

 

 

 

I fjor kom Plantagenet fra seier i Dubai til gevinst i Pramms Memorial på Jägersro. Den bedriften gjentok Avon Pearl tirsdag. Vinneren ble ridd av Jacob Johansen, trenes av Rune Haugen og eies av Jostein Jørgensen.

- Vi har hatt ham siden toårssesongen. Han har fått være frisk og er herlig å jobbe med. Et eventyr som vi ikke helt vet hvordan skal ende. Gruppe 2 i Hamburg står på planen, og lengre frem i tid lurer jeg på en tur til Hongkong, berettet Rune Haugen. Klanen rundt vinneren måtte for øvrig gjennom en protest før seieren var klar, men omsider kunne jubelen slippes løs. Funinthesand (Neuroth/Lopez) og Plantagenet (Petersen/Gråberg) ble fjerde og femte.

Se Pramms her: http://www.youtube.com/watch?v=IfUzMXPElAc 

 

Dødt løp er det ikke så ofte vi opplever, og temmelig sjelden i storløp.  Men i Jägersro sprint klarte ikke måldommerne å skille Over the Ocean og Let'sgoforit. Førstnevnte var overraskende kjapp fra start og kjempet strålende. Også her var det protest mot en norsk hest , men den ble avvist, og det endte med dødt løp. Niels Petersen/Rafael Schistl og Bodil Hallencreutz/Carlos Lopez delte på triumfen.

 

Cathrine Erichsen hadde tatt turen med Lord Handsome i en 3-årssprint mot gode hester. Her ble det dobbelt norsk, men Lord Handsome beholdt grepet på Weisse Socken helt til streken. Jacob Johansen red vinneren og ble helt klart dagens mann på hesteryggen.

 

Niels Petersen hadde hele 11 hester til start tirsdag kveld. Bortsett fra den delte seieren til Over the Ocean i sprintløpet, ble nok ikke kvelden helt som forventet. Annenplasser til Bank of Burden og Weisse Socken, samt tredje til Matauri, var nok totalt litt i underkant fra en stall som alltid har høye forventninger.