18 norsktrente til Malmø

Skrevet av Birger Christensen,  30.06.2014
Artikkelbilde
Eye in The Sky. Foto: Stefan Olsson

Merk: Første løp kl. 16.50

For første gang går et galopp-Derby i Skandinavia på en lørdag. Svenskt Derby pleier å gå to uker før det norske, nå blir det syv uker mellom løpene. Det er positivt for de hestene som matches mot begge løpene.

Som sagt er det lørdag ettermiddag/kveld som gjelder. Spennende skal det bli om det blir like lett å få Derby-stemning, men Jägersro satser i hvert fall hardt på dette konseptet.

 

Niels Petersen drar til Malmø med ni hester, mens Wido Neuroth har seks håpefulle firbente til Syd-Sverige. Are Hyldmo, Cathrine Erichsen og Annike Bye Hansen har hver sin hest å håpe på.

I Derby har Petersen Eye in the Sky og Duke Derby, mens Neuroth håper på Elyod og Amie Noire. De hestene som finner Derby litt langt, prøver seg i Sofieroløpning. Staring at the Sea kommer fra seier i 2000 Guineas, og dette er en god sjanse for Neuroth-stallen. Beentheredonethat og Frank Lloyd Wright er Petersens sjanser i et jevnt og godt felt. Det er også et sprintløp for hester som er meldt i Derby, og der bør Cathrine Erichsen-trente Lord Handsome ha en fin sjanse. Walk of Pride prøver Petersen på sprint, og det kan være spennende.

 

Det store sprintløpet er blitt et strålende løp. Annike Bye Hansen kommer med Ragazzo, som var knapt slått som annen i dette løpet i fjor. Er som alltid med i toppen. Over the Ocean og Proud Possibility er to utfordrere fra stallen til Niels Petersen.

 

i Margareta Wettermarks Minnesløpning møtes hoppe-eliten. Mill Marin og Rock the Legend er en sterk Neuroth-duo, mens Marmala og Twistedlittlestar skal prøve å gi Niels Petersen en triumf.

 

De to som kompletterer den norske troppen, er Viviannasdream (Neuroth) og Fru Johnsen (Hyldmo). Sistnevnte jakter sin femte strake, men nå er motstanden betydelig tøffere. Vi tror faktisk mer på Viviannasdream, men har tatt feil før.

 

Favoritt i Derby blir trolig Borgen. Han eies av Stall EOS, men trenes i Malmø av Francisco Castro. Står han Derbydistansen, er dette vår favoritt til å vinne Derby lørdag.

 

Program laster du som vanlig ned her: https://www.svenskgalopp.se/sport-och-spel