17. mai for 17. gang

Skrevet av Birger Christensen,  13.05.2014
Artikkelbilde
Without Fear er en av fire Derbyvinnere som skal kjempe om seieren i Eliteløpet

 

Tittelen dreier seg om Øvrevoll, vår vakre galoppbane som åpner portene for folk som liker hest, hurrarop og hoppeslott. Tre av de 17 dagene med løp på Øvrevoll på nasjonaldagen, er langt tilbake i tid. Men det er 14. året på rad, og dermed er det all mulig grunn til å kalle det hele en tradisjon.

Vi skal ikke snakke så mye om hurrarop og helt klart holde oss unna hoppeslottet. Men hestene vil vi gjerne skrive litt om. Er du ikke med i den indre klanen som ofte er til stede på Øvrevoll, synes vi du skal ta en titt på disse flotte dyrene. Som alltid er denne dagen starten på gressløp. Vår og høst er det sandbanen som gjelder, men nå er gressbanen så fin som den sjelden har vært på disse tider.

 

Det hele starter med et hekkeløp hvor den 11-årige kjempen Omoto Sando skal prøve å holde unna for yngre konkurrenter. Han er den fortsatt aktive hest på Øvrevoll som har vært flest ganger på trippel, en skikkelig fighter.

I løp 2 er det syv hester til start, hvorav fire er Derbyvinnere! Handsome Hawk vant Svensk Derby i 2009, mens Without Fear, Old Pal og Probably har vunnet de tre siste utgavene på Øvrevoll. Førstnevnte vant også Svensk Derby.

De norske treåringene møtes i Forsommerløpet. Pretty Perfect har svart til navnet i år, er hun like god i det grønne, kan det bli seier.

 

Blomsterprinsesser må man selvsagt ha på 17. mai. Flere ganger har vinneren i dette løpet vunnet ett av de største løpene senere i sesongen. Her tror vi på Duke Derby, siden han har mindre vekt enn flere av de verste motstanderne.

Semb Hovedgård hoppeløp er blitt et flott felt. Vil man rocke på 17. mai, er både Rock of Ridd og Rock the Legend et alternativ.

Øvrevoll Mile Cup er et hovedløp for hester som er tett bak de aller beste. Fem ganger på åtte år er løpet vunnet av hest nummer 13! Nå er det Vortex som har trukket vinnerloddet, og er du overtroisk, bør du legge inn en tier på ham.

Ragazzo har vunnet seks løp på rad på Øvrevoll. Denne kjempen gjør årsdebut.

-         Jeg savner den rette gnisten i ham i trening, sier trener Annike Bye Hansen. Derfor tror vi kanskje at en av hestene i Cathrine Erichsens trio kan by opp til kamp. Både Easy Road, Coprah og Ragazzo vant for øvrig på nasjonaldagen i fjor, og det er god mulighet for at en av dem legger på til to strake.

Da ønsker vi alle vel møtt på Øvrevoll lørdag.