Without Fear og Ragazzo gruppevinnere

Skrevet av Birger Christensen,  31.07.2014
Artikkelbilde
Ragazzo

Den siste kvelden i juli ble en flott kveld på Øvrevoll. Gruppeløpene Oslo Cup og Polar Cup endte med seire til Without Fear og Ragazzo. Without Fear er alene om å vinne Triple Crown og Svensk Derby, mens Ragazzo klarte bragden å ta sin tiende strake seier på Øvrevoll. Forrige gang var i 1948 og Askepot II, og Ragazzo er en ny Askepott-historie.

 

Ragazzo er den eneste norskoppdrettede hesten som har vunnet Polar Cup, og nå gjorde han det for annen gang. Han er manges yndlingshest, og nå blir det over to år siden forrige gang han tapte på Øvrevoll.

- Det har vært så som så med nattesøvnen de siste dagene. Var litt bekymret for innersporet, men det løste seg. Nå har vi tenkt å sette oss ned og stake ut kursen videre, berettet trener Annike Bye Hansen. Hun passet på å takke Espen Ski, som var delaktig i den store fremgangen. Nå er det Jacob Johansen som har gleden av å ri, og det går også fint. Sterkt løp gjorde også Giftorm, som tapte en del fra start og spurtet enormt til annen. Tethesten Liber får også pluss for tredjeplassen.

 

 Without Fear

Små felter kan ofte gi spennende løp som faller i publikums smak. Oslo Cup med kun seks hester til start ble et slikt løp. Without Fear tok teten, og til slutt sto det mellom ham og Energia El Gigante. På nytt var det målfoto, og det endte med hjemmeseier til Without Fear, Niels Petersen, Nils Petter Gill og Rafael Schistl. Da stallkameraten Bank of Burden sviktet, tok Without Fear sin første seier på Øvrevoll på over to år. Fearless Hunter var god tredje.

- Han liker å gå i front og trives når feltene ikke er så store. Jeg regner med at vi går mot Marit Sveaas' Minneløp på Derbydagen, for nå ser det ut til at han har fått selvtillit og at fallene på banen er glemt, sa en fornøyd trener.

 Lord Of Trouble

Derby Trial ble et fantastisk oppgjør med tre hester på linje mot mål. Lord of Trouble, Varennes og Matauri var nesten umulig å skille, men Lord of Trouble hadde nesetippen fremst. Treåringen tok sin annen seier for sesongen, og han er så desidert med i Derbybildet om drøyt tre uker. Matauri og Varennes er lite startet, og for Varennes del var det første gang på gress og første gang på Øvrevoll. Pat Cosgrave og Robert Havlin kom fra England og satt på ryggen av de to fremste, og begge fortjener honnør for flotte ritt.

- Han kjempet strålende, og nå håper jeg at trøbbelet på stallen er over. Nå blir det bare å lade batteriene frem mot Derby, fortalte trener Rune Haugen.

 Legal Memory

De norskoppdrettede var ute over 1600 meter, og de tre fireåringene gjorde rent bord. Aller best var Legal Memory, som var klart best i finishen. Han løp inn 378 tusenlapper i fjor, og med en slik form tror vi på en flott høst også i år. Carlos Lopez tok sin andre seier for kvelden, og Annie De Mora har gjort en flott jobb med Legal Memory. Macbeth og Dickie Dickens fullbyrdet trippelen for fireåringene.

- Nå er det Fearnleyløpet som blir det neste, sa en meget fornøyd trener.

 Miss Rebel

Kveldens første løp for toåringene ble en suveren seier for Miss Rebel. Cathrine Witsø Slettemark har en flott duo i Dancewithastranger og Miss Rebel, sistnevnte hadde ingen motstand torsdag. Captain of Commerce var forbedret som annen, og Seth gjorde en ok debut. Neste torsdag går Eckbo Legats Vandrepokal for toårige hopper, men trolig blir det litt tett for Miss Rebel. Men at vi vil få se mye til den flotte hoppa fremover, er vi sikre på.

 Celtic

Celtic hadde startet 56 ganger uten å vinne, og rytteren Nora Hagelund Holm hadde så langt kun vært nummer to. Nå ble det full pott for både Celtic og Nora etter et flott ritt av sistnevnte. Hun tør å gå i felt og ventet med å sette inn støtet til riktig tidspunkt. Fraank og Dina Heggum bød på tøff motstand, men måtte nøye seg med annen.

 Barasti

I V65-finalen ledet Barasti lenge. falt kanskje litt tilbake en stakket stund, men kom flott tilbake til seier. Helena Rosen red et fint løp, og Johnny Bjørnsen kunne glede seg over seier.

 Majestic Max

Majestic Max vant forrige torsdag etter en flott spurt og gjentok nå. Starten var ikke god, men spurten desto bedre. Aase Marie Brown slet med å holde vinneren på stø kurs de siste meterne, men det gikk bra.

Mohikan ble vinner av Wellpride Cup og fikk dekken og et års forbruk av Wellpride