Galoppens supertorsdag

Skrevet av Birger Christensen,  28.07.2014
Artikkelbilde
Ragazzo fra seieren i Polar Cup 2013

Torsdag kveld er det bare en sak som gjelder. For første gang avholdes to gruppeløp på Øvrevoll på samme dag. I tillegg er det et sportslig program av høy klasse. Vi håper at riktig mange vil ta del i den fantastiske sporten som tilbys, og sammen med litt spill, blir kombinasjonen uslåelig.

I 2001 fikk Polar Cup og Marit Sveaas' Minneløp gruppestatus. De siste årene er Oslo Cup blitt banens tredje Gruppe 3-løp, et signal om at sporten har fått en oppgradert status. Tanken skulle blant annet være at interessen fra land utenfor Skandinavia skulle øke, men det har bare delvis skjedd. Likevel er det bra kvalitet på de to løpene, så det er bare å glede seg.

 

Ti strake?

 

I fjor ble Polar Cup for første gang vunnet av en norskoppdrettet hest. Ragazzo gikk til topps som fireåring, og nå håper kretsen rundt ham på reprise. Vinner Ragazzo blir det hans tiende strake seier på hjemmebane, de fleste i riktig skarpt selskap. I sesongene 1947-48 tok Askepot II 12 strake, siden har ingen nådd tosifret.

 

- Han gikk en jobb på fredag, og alt ser bra ut. Regner Avon Pearl for å være verst i mot. men mot så sterk motstand, må det selvsagt klaffe. Han virker tøffere på Øvrevoll enn han er i Sverige, og jeg håper selvsagt på ti strake her hjemme, sier trener Annike Bye Hansen.

 

Den kanskje tøffeste konkurrenten til Ragazzo er Avon Pearl. Han klarte å vinne i Dubai i vinter, og han var også først i storløpet Pramms Memorial på Jägersro i mai. Sist ble han fjerde i Tyskland, så Avon Pearl vil sikkert prøve kraftig å få en seier i Polar Cup. Over the Ocean er heller ingen kastekjepp, og Energia Dust må regnes om han mestrer Øvrevolls gress.

 

Waba Gruppen Oslo Cup er også et kjempefint felt, selv om vi kunne ønske et litt større startfelt. Nå har vi riktignok sett mindre felt være svært underholdende, og det kan fort skje igjen. Bank of Burden og Without Fear, begge i trening hos Niels Petersen, har dominert stort i de to siste årene. Dog ikke like mye på Øvrevoll, hvor de ble 3 og 5 i Oslo Cup i fjor, og i Marit Sveaas' Minneløp samme år med 5. og 7. plass. Without Fear har en historie hvor han gikk over ende i søndre sving to ganger på kort tid i 2012, og kanskje kan slikt spille inn.

Vi velger i hvert fall å ta med et par hester til på V65, og ikke minst er vi spente på Diamant. Etter seieren i St Leger i fjor høst, har han bare startet en gang. Det kan tenkes at Oslo Cup kommer litt tidlig, men Diamant er uansett en topphest.

 

Sterkt Derby Trial

 

Årets Derby Trial er det beste vi har sett på riktig lenge. Gode Stubbs kommer fra Danmark, mens brødrene Reuterskiold stiller med hver sin hest fra stallene på Jägersro. Kanskje er Niels Petersens duo Eye in the Sky og Matauri tøffest i hjemmelaget.

- Jeg har gode hester i alle de tre største løpene. i Derby Trial er nok Eye in the Sky skarpest i øyeblikket, men Matauri er kraftig på gang med kun tre starter i livet. Om en snau måned kan han være ajour med de beste. De to nevnte i Oslo Cup har det også fortreffelig, hvor for øvrig Manchester neppe starter hvis det ikke kommer en del nedbør. I Polar Cup har jeg nok mest tro på Over the Ocean. 1370 meter på gresset virker ideelt, og han har løpt seg inn i sprinteliten veldig raskt, sier Niels.

 

Som rammeløp har vi et spennende toårsløp, et flott oppgjør for de norskoppdrettede, samt finalen i Wellpride Cup. Pilgrim må vinne for å ta hjem seieren, ellers går totalseieren til Mohikan.

 

Fikk du lyst til å gå på Øvrevoll? Vi tror den siste kvelden i juni blir en aften å minnes!