Første seier i Derby

Skrevet av Birger Christensen,  07.07.2014
Artikkelbilde
Norsk trippel. Foto: Stefan Olsson

Se løpene HER

Toppnavnene Niels Petersen og Per-Anders Gråberg sto uten seier i det svenske Derbyløpet. Inntil lørdag. Da ordnet Duke Derby den saken, en hest som aldri hadde gått til topps. Derimot hadde Einar Nagell-Erichsen opplevd seierens sødme, i 1997 med Exaltation, 2001 Final Care og i 2003 med Organizer.

Den aller gladeste så Per-Anders ut til å være. En svensk jockey hadde naturlig nok veldig lyst på en svensk Derbyseier.

- Dette har jeg drømt om siden jeg startet som jockey. Visste at sjansen var der i år, for Duke Derby står distansen fullt ut. Nå ble det jevnt mot stallkameraten Eye in the Sky, men marginene var på vår side. En utrolig opplevelse, sa den sympatiske seiersjockeyen, som også vant sprintutgaven av Derby med Walk of Pride.

Niels Petersen tok dobbeltseier i SOC på Klampenborg for seks dager siden og en flott dobbel i Derby nå.

- Det var så jevnt mellom mine to, at jeg svarte at jeg ikke visste hvem som var best av dem. Et greit svar, når det er så jevnt at løpsreferenten trodde at Eye in the Sky var først. Har heller ikke vunnet Derby på Jägersro før, så dette er selvfølgelig stort, sa treneren som nesten nådde 1.7 millioner innridd på lørdagskvelden.

- Vi døpte ham Duke Derby med tanke på litt ambisjoner, sa Einar Nagell-Erichsen etter hans tredje svenske Derbyseier. - Nå er Norsk Derby det neste store målet, og da tror vi han er minst like bra.

 

Wido Neuroth hadde en fin dag i Malmø som så ofte før. Amie Noire, Derbyfeltets eneste hoppe, så ut som en vinner ut på oppløpet, men det holdt bare nesten. Derimot ble det seier i Sofieroløpning med Staring at the Sea. Jan-Erik Neuroth red en sterk finish og holdt unna for Talk My Talk med nese. Dermed ble det norsk seier i alle de tre store variantene av Derby.

 

Sprintløpet gikk til Let'sgoforit (Bodil Hallencreutz/Oliver Wilson) foran den norske trioen Over the Ocean (Petersen/Gråberg), Ragazzo (Annike Bye Hansen/Jacob Johansen) og Proud Possibility (Petersen/Rafael Schistl). Viviannasdream  (2 x Neuroth)ble fin toer i et noe mindre løp, mens Mill Marin (2 x Neuroth) og Marmala (Petersen/Gråberg) tok de to siste premiene i hoppeløpet Margareta Wettermarks Minnesløpning. Her vant favoritten Rock of Ridd, som er norskeid. Elione Chaves satt på vinneren, som trenes av Lennart Reuterskiold jr.

 

Norsktrente hester tok med seg tett oppunder 2.2 millioner av premiepotten, et strålende tall.

 

Så kan man diskutere om opplegget med Derby en lørdag ettermiddag og kveld var vellykket. De skal definitivt ha for forsøket, og de traff nok blant noen som ikke så ofte går på Jägersro. Omsetningen ble som ventet langt under en Derbydag på en søndag, for spillemessig kommer man i skyggen av travets V75 fra Halmstad. Vi regner med at det blir en grundig evaluering av alle sider av arrangementet.

 

Resultater finner du HER