Petersen engasjerer Chaves

Skrevet av Birger Christensen,  11.12.2014
Artikkelbilde

Niels Petersen har skaffet seg Skandinavias ledende jockey for sesongen 2015. Elione Chaves vil sammen med Per-Anders Gråberg dele på rittene på stallen. Rafael Schistl, med stor suksess i år, er neste år engasjert i New Zealand.

- Elione og Per-Anders vil ha en litt annen fordeling. Nå er de likestilte, og ingen av eierne vil ha monopol på noen av de to. Vi vil prøve å løse underveis hvem som skal ri i samarbeid mellom meg og de to toppjockeyene, beretter Niels. Begge rir mange vinnere, og begge vinner mange storløp. Det bør bli litt å gjøre for begge to.

- Jeg ser at Energia El Gigante nå står i din trening?

- Ja, da Borges dro tilbake til Brasil, fikk jeg ham samt Energia Colonial og Energia Eroi. Det ser ut som en solid forsterkning.

Vi har tidligere skrevet litt om å ha en del hester i trening på Jägersro?

- Ja, der er vi allerede i gang. Det er nok en utvikling som vil utvide seg over tid. En erfaren engelskmann sokm jeg kjenner fra Dubai, vil komme noe senere og lede driften i Malmø. Rundt 20 hester vil trolig stå oppstallet der, det kan i en viss grad være et springbrett for hester som er tenkt startet på Klampenborg eller i Tyskland.

- Ser at du skal sende 13 hester til Dubai. Er det nært forestående?

- Ja, hestene reiser førstkommende tirsdag. Selv drar jeg ned 26. desember, altså 2. juledag. Det blir enormt spennende og i tillegg deilig å få sol og varme under vintermånedene.

Niels har som vanlig mange jern i ilden. Øvrevoll, Jägersro og Dubai betyr mye aktivitet. Men om det går like bra som det har gjort i 2014, er det nok ikke så farlig å jobbe litt.

 

Galopsport.dk skriver at også Shane Karlsson skal ri for Niels Petersen 2015, han skal også være med hestene til Dubai i vinter.