Yngst og eldst best

Skrevet av Birger Christensen,  21.08.2014
Artikkelbilde
arkivbilde Dancewithastranger

Toårige Dancewithastranger og betydelig eldre Caerus var de to beste vinnerne på Øvrevoll torsdag.

 

Dancewithastranger har hatt en strålende start på karrieren. Hun var like god på sand som på gress, og seieren torsdag ble enkel foran Di Centa, som hadde en fin debut. Cathrine Witsø Slettemark har flott form på stallen, og dette ble enkelt.

 

V65-1 var et fint løp for gode sprintere. Det var ventet å bli et oppgjør mellom Mississippi og Caerus. Slik ble det da også. Mississippi tok klart teten, men Caerus fanget lederen i god tid før mål.

- Det var deilig å få en seier, for det har vært en del utur med i bildet. Lurer litt på om jeg skal prøve ham på 1600 meter, antydet eier og trener Kjell Erik Swartling. Det var på 1600 meter han gikk sitt livs løp, da han i 2009 vant tidenes første utgave av Mischa Kahns Minneløp.

 

Philip Scott Sønsteby tok fem annenplasser i fjor før den første seieren kom. Til slutt endte han opp som champion blant amatørene, nettopp på flere annenplasser. Nå kom årets første seier med Luckyreno, og da har Philip igjen fått teften på teten blant rytterne. Det er mange løp igjen å ri, så han skal ikke avskrives.

 

I V65-2 ble det en kamp mellom Sleeping Venus og Goddess of Gloom. Førstnevnte debuterte i Skandinavia og holdt unna for sin rival. Terracina skuffet tross tredjeplass, kanskje brukte hun opp en del krefter på å være stri før start.

 

Miss Kitty Grey pleier å gå til tet, men denne gang la hun seg på femteplass til ut på oppløpet. I stedet la hun inn en fin finish til en sikker seier. Court Circular holdt bra til annen, og Redlorryyellowlorry setter vi på blokken til neste gang. Spurten var av beste merke.

 

Doffen startet sesongen med å vinne to løp. Etter noen løp på gresset uten stor suksess var han tilbake på sanden. Da ble det en meget fin seier for Pål Jørgen Nordbyes sprinter. Fanny Olsson avventet lenge, men da spurten ble satt inn, gikk det unna. Nordbye drøyde for øvrig ikke lenge med en ny tur til vinnerpaddocken.

- Priceless trenger å løpe fritt, sa Nordbye første gang Priceless vant. Da hadde hun ytterspor, og det hadde hun også nå. Carlos Lopez satt på vinneren, hans tredje for kvelden. Han leder nå statistikken blant jockeyene og går for sitt andre championat.

 

Kveldens siste vinner ble Bommerlunder, som ikke bommet, men traff. Cathrine Erichsen trener, og Jacob Johansen red et fint løp innvendig. Dermed ble det drøyt 23 tusenlapper til de som klarte seks rette.