Vortex tok Fearnleyløpet

Skrevet av Birger Christensen,  14.08.2014
Artikkelbilde
Vortex

Vortex ledet hele veien og holdt unna til seier i Fearnleyløpet. Det var så vidt båten bar, for særlig Daydream Believer ble nærgående.

 

- Jeg tenkte meg et løp på sandbanen, hvor han var så god i fjor. Men da banen ble tung, valgte vi å starte, og det var jo lurt, sa trener Sigmund Tandberg etter seieren.

Eier Reidun Bøhn kjøpte Vortex på åringsauksjonen.

- Jeg skulle bare ha ham som kamerat til en kaldblodshest, men nå er det blitt ti seire. Utrolig, sa en svært fornøyd eier.

 Colourist

Kvelden åpnet med et hekkeløp hvor Colourist og Afariyas ledet med mangfoldige lengder. Sistnevnte fikk nok ut på oppløpet, mens Colourist fortsatte ufortrødent videre. Fjorårets folkehest gikk en flott hekkedebut, og samtidig kan løpet ha vært et signal om at Rune Haugen er på gang. På Øvrevoll var det kun Lord of Trouble som hadde vunnet fra stallen i år, men nå var det moro å se folkehesten tilbake i slag.

 Philosofical

Favoritten Goddess of Gloom imponerte ingen i norgesdebuten i V65-1. I stedet var det Nathalie Mortensen og Philosofical som styrte begivenhetene foran Ronaldo. Dermed var det duket for hyggelige penger i V65 direkte.

 Captain America

Captain America har startet på distanser de siste gangene. Nå var distansen 1600 meter, og det passet nok bedre. Etter en fin fight mot positive Pal O'Mine, kunne Jacob Johansen avgjøre de siste 100 meterne. Annike Bye Hansen vant med Ragazzo på Täby onsdag, nå ble det en ny seier et drøyt døgn senere.

Prince Field 

Dina Heggum og Silja Støren topper amatørlisten på Øvrevolli år. Torsdag sto det mellom de to. Dina fikk et lite overtak og holdt unna med Prince Field, men også Azincourt og Silja får klart pluss.

 Panama Jack

Mens favorittene fra ytterspor mer eller mindre bommet på starten i 900-meteren, var Panama Jack fint med fremme. han måtte fighte for å vinne, men holdt nokså sikkert unna. Carlos Lopez valgte vinneren foran Cavorting og visste hva han gjorde.

 Cold Fact

Cold Fact har gått flere fine løp i år, men kun vunnet en gang. nå ble det en dobling av antall seire. Fanny Olsson dro til tet og holdt et jevnt godt tempo. Det var mer enn nok, og det ble en suveren seier for trener Arno O Karlsen.

 

Nesten 300 000 kroner ble belønningen for seks rette. Vi gratulerer de heldige og dyktige spillere.