Petersens utrolige trippel

Skrevet av Birger Christensen,  24.08.2014
Artikkelbilde
Eye In The Sky vant Scandic Norsk Derby 2014

I vinter sa Niels Petersen at han skulle vinne de tre skandinaviske Derbyløpene med tre forskjellige hester. Det hadde ingen klart før ham, men nå lyktes det. Eye in the Sky var ganske så suveren, og for å sette saken på plass, tok stallkameraten Duke Derby annen. I den svenske utgaven ble det omvendt, så det er ingen tvil om at denne duoen har dominert. På ryggen av vinneren satt Rafael Schistl, som opplever sitt livs sesong på hesteryggen.

- Jeg er utrolig lykkelig og glad for å ha fått så mange sjanser. I år er det blitt seier med Davicii på Klampenborg og mange andre storseire, men dette er toppen, sa Rafael.

Niels var heller ikke misfornøyd.

- Han har gitt meg noen grå hår i hodet, men det har gått rette veien etter Derby Trial. Har ment at Eye in the Sky nok er det største talentet av mine treåringer. Derfor er det også gøy at det lykkes. Morsomt også for trioen Kittelsen, Walgren og Gill, som er eiertrio på vinneren.

Duke Derby havnet litt langt bak, men spurtet flott til annen. Bra var også Stubbs, som lagde tempo og holdt til tredje. Ferdino fikk den største biten av den norske bonusen, også han trent av niels Petersen

 

Et par kuriositeter rundt Derbyvinneren:

 

Eye in the Sky hadde startnummer 11. nettopp 11 er det oftest vinnende startnummeret i Derby de siste 50 årene.

Han var den fjerde skimle vinneren av et Norsk Derby. Sist gang var La Isleta, som vant i 1988.

Eye in the Sky er den første Derbyvinneren på Øvrevoll med E som første bokstav. Litt spesielt, da E er den suverent mest brukte bokstav i det norske språk.