Topp sprint og gode hopper

Skrevet av Birger Christensen,  24.08.2014
Artikkelbilde
Over The Ocean

Trener Niels Petersen hadde fire hester til start i sprintløpet. Weise Socken og Beat Baby var de store favorittene, men seieren gikk til Over the Ocean. I fjor startet han i Derby som feltets eneste maiden, men noen uker senere ble det seier.

- Han skuffet sist på Jägersro sist, men viste tirsdag i treningsgaloppen at formen var på topp. Jeg er ikke overrasket, sa seiersjockey Rafael Schistl.

- Jeg trodde nok mest på Weisse Socken, men følte kanskje at hun var blitt litt vel stor favoritt. Over the Ocean har vært god etter at han konverterte til sprinter, men var svak sist i Malmø. Morsomt at Beat Baby kom tilbake og spurtet til annen, sa Niels. Sterkt også av gamle Cavorting til tredje. Litt overraskende var det at alle de beste gikk inne i banen. På tungt underlag er det ofte motsatt på sprint.

 Madame Esprit

I Erik O Steens Memorial var det mange gode utenlandske hester. Aller best var Madame Esprit, som holdt unna for Windy Mandy. Trener er Helle Christensen i Danmark.

- Jeg trodde kanskje at Manuel skulle ri bakfra, men han har frie hender og valgte tet. Det ble jo suksess, og Madame Esprit er en herlig fighter med fire seire allerede i år, sa Helle.

- Jeg har ridd i Skandinavia i 26 år nå, så det betyr jo at jeg trives sa Manuel. Han nærmer seg ganske raskt 50 år, men i år har Manuel ridd meget bra.

 Maimane

 Maimane var ikke så mye slått av Taja for et par uker siden. Nå var hun klar for å vinne, og seieren i Skandinavisk mesterskap for toåringene ble sikker.

- Hun fikk sore shins etter debuten, men nå var Maimane klar, sa en fornøyd trener Cathrine Erichsen. Det er ti år siden Cathrine vant dette løpet på Øvrevoll, da med Mission Possible. Sistnevnte gikk året etter bort og vant Dansk Derby, kanskje kan også Maimane vinne enda større løp etter hvert.

 Elyod

Derby Milen er et løp for de hestene som synes at Derbydistansen er for lang. 1600 meter og tung bane så ut til å passe Elyod perfekt, og toppjockeyen Silvestre de Sousa viste sin klasse.

- En bane hvor det går litt mer opp og ned enn mange andre steder, men utfordrende og fin. Han avgjorde greit da jeg ba om litt ekstra, sa Sousa, som i mars vant World Cup i Dubai med African Story. Staring at the Sea sørget for dobbeltseier til Wido Neuroth, mens vi gir pluss til Pretty Perfect, som avsluttet fint til tredje.

 Oaksana

De kvinnelige amatørrytterne fikk æren av å starte ballet på Derbydagen. Nora Hagelund Holm tok sin tredje seier på under en måned, og denne gangen på Oaksana, som hun selv eier. Dermed har Nora like mange seire, annen- og tredjeplasser som Dina Heggum i toppen av amatørlisten.

- Jeg har ridd noen ponniløp og syntes det var moro. Så da ville jeg prøve på de store galopphestene, sa Nora, som kan bli champion i sitt første år på Øvrevoll.

 Captain America

Captain America har trengt litt tid på å finne stilen. Halvannen uke før Derbydagen kom årets første seier, og nå ble det ny suksess.

- Har følt meg sikker på at han ville finne formen, og nå har det snudd. Skal forresten hilse fra Espen Ski, som syntes det var moro å vinne løp på Derbydagen. Espen er nemlig oppdretter av Captain America, berettet trener Annike Bye Hansen.

 Great Soprano

Great Soprano var sistevalget både i V5 og V64. Trener Hans Inge Larsen likte hesten som han fikk på stallen i fjor høst, men på grunn av diverse problemer, ble ikke årsdebuten avlagt før nå.

- Jeg trodde jeg var først i den jevne i finishen, men det var tett, sa vinnerjockey Dayverson de Barros.

 East Meets West

East Meets West var god som treåring, men siden har det buttet litt i mot. I de siste par løpene har det vært tegn til fremgang, og nå kom den første seieren på to år.

- Utrolig gøy å vinne på Derbydagen. Trodde kanskje jeg ikke kunne ri der etter fallet på Täby forrige onsdag, men har fått mye hjelp. Det er jeg veldig takknemlig for, sa Aase Marie Brown. Alt tyder på at hun blir lærlingchampion i Sverige i år.

 Ametyst

Bent Olsen kom sent, men godt på Øvrevolls Derbydag. Etter seieren med East Meets West gikk det bare en halv time før Ametyst sørget for en ny seier. Cultural Desert ledet til det gjensto noen få meter, men da kom Manuel Santos med en fin finish og sikret seieren. Dermed var en flott Derbydag over. Det høljet ned til å begynne med, men heldigvis bedret det seg betraktelig.