Toårige hopper med klasse

Skrevet av Birger Christensen,  04.08.2014
Artikkelbilde
Taja

 Årets første storløp for toåringene er forbeholdt hoppene. Nå er det tidlig å gi karakter til en hel årgang, men vi føler oss overbevist  om at Eivind Eckbo Legats Vandrepokal inneholder hester med høy klasse.

På de siste 11 årene har Wido Neuroth vunnet dette løpet hele seks ganger. Torsdag blir Taja favoritt til å fikse en ny seier til stallen, og veteranen har også Shalalee til start. Finishen til Taja i årets første toårsløp var mektig, og vi tror på seier.

Det er dog ingen walk over for favoritten. Dancewithastranger var også sterk i debuten, og hun fulgte opp med en fin seier i neste start. Da slo hun Lille Prinsesse, lillesøsteren til Prinsessen, som vant i fjor. Bent Olsen tar også med seg Miss Phone Girl, som bør regnes med seier i sine to siste starter. Vi tror det er den fineste utgaven vi har sett av løpet, og det er langt fra umulig at en av de hoppene vi ikke har nevnt kan hevde seg i toppen.

Før hovedløpet, som innleder V65, er det også et toårsløp. Seks av de åtte startende debuterer i totoen, så her er det bare å følge med for å finne fremtidige objekter i spillet.

 

Staring at the Sea er en av våre aller beste treåringer. Vinneren av kriteriet i fjor og blant annet 2000 Guineas i år går torsdag ut mot sprinterne rett under eliten. Et meget interessant forsøk, og går det som vi tror, har Staring at the Sea klasse til å vinne et slikt løp. Nå går det jo ikke alltid slik vi tror, men det er ikke umulig at han etter hvert vil konvertere til sprint. Fart nok har han i hvert fall.

Det mest sportslige sett mest spennende løpet torsdag, finner vi i V65-4. Walinda vant på denne løpsdagen i fjor, og kanskje klarer hun en seier også nå. Men Art Law har tre strake, Dramatic Act står med to seire på rad, og Street Band har flott form. Da tar vi også med Captain America og Windy Mandy, som på sitt beste kan utfordre favorittene.

Spillemessig bør V65 lokke til innsats. Det er ikke like flotte løp som sist torsdag, men en helt grei meny. Vi tror på en høyere utbetaling enn sist, men kanskje ikke helt i jackpot-klasse.