Taja til topps

Skrevet av Birger Christensen,  07.08.2014
Artikkelbilde
Taja og en stolt trener. Bilder: Race Pictures

Årets toårshopper er etter vår mening de beste på årevis, kanskje noensinne. På toppen så langt kommer Taja, den flotte hoppa til Wido Neuroth. Etter en dårlig sving, hvor hun kom lenger ut enn ønsket, var det fire lengder frem da det gjensto 200 meter. På streken var hun først på målfotoet. Rafael De Oliveira jobbet for seieren, og det holdt akkurat.

- Hadde tenkt å ta henne til Baden Baden i slutten av august, nå blir det nok i stedet tidlig i oktober. Da er det 1400 meter, og Taja går gjerne enda lenger. Hun er i hvert fall minst like god som Mill Marin, som også eies av Stall Perlen, sa Wido med 11 seire på de siste 20 utgavene av Eckbo Legats Vandrepokal.

Victoria Prada og Miss Phone Girl var nærmest vinneren og får mye skryt. Maimane så også farlig ut lenge, og Dancewithastranger fulgte fint opp.

 Rafael Schistl rir i herlig flyt for tiden. På en bane som krevde en del, gikk mange for hardt ut fra start. Det gjorde ikke Rafael på Windy Mandy, som listet seg frem langs railen. På streken var hun så vidt foran Dramatic Act, som gikk et nytt flott løp.

- Vi kommer tilbake på Derbydagen til Erik O Steens Minneløp, sa stedfortreder Lars Kelp.

 Windy Mandy

Mississippi vant hele seks løp i fjor. Det første var på gress, deretter kom det fem løp på sandbanen. Nå var formen på plass igjen, og så spørs det om det blir like mange seire i år.

- Litt svikt i banen gjorde underverker. Er alt i orden reiser vi til Jägersro med start allerede på søndag, fortalte trener Hallvard Soma.

 Mississippi

Nora Hagelund Holm har hatt to flotte uker på Øvrevoll. På 16-årsdagen ble det den første seier for Oaksana, som Nora eier. Forrige torsdag kom den første rytterseieren på Celtic, og nå doblet hun seierstallet med Possible, som faren Steinar Holm trener. Etter 29 strake seire i ponniløp med Piggybank tror vi på flere gevinster fremover på Øvrevoll.

 Possibly

Whatdoesthefoxsay leverte en flott debut i det første toårsløpet. Hun var tidlig i front sammen med Rafael Schistl, og derfra kontrollerte de motstanderne. Som norskoppdrettet kan det bli en spennende høst for hesten med det krevende navnet når det skal uttales fort flere ganger.

 Whatdoesthefoxsay

Sir Silk er rask og var fremme i front tidlig på sprinten i V65-3. Anna Pilroth holdt ham fint i gang og holdt nokså sikkert unna i finishen.

 Sir Silk

Lady Dylan hadde aldri vært blant de to fremste før løpet torsdag. Litt svikt i banen var neppe skadelig, og hun holdt unna for Cold Fact. Danny Patil holdt vinneren fint i gang, og dermed kunne Are Hyldmo glede seg over en seier.

 Lady Dylan

Litt svikt i banen og Øvrevolls lange oppløp er søt musikk for Mamaloca. Hun gikk sterkt i Gøteborg i siste start, og nå kom årets første seier.

- Vi var nær ved å ikke komme med i løpet, men det gikk akkurat. Nå kommer vi tilbake på Derbydagen, hvor Mamaloca var først i mål i fjor, sa en fornøyd Sara Slot.

 Mamaloca

Våre antydninger om at det kom til å bli en middels stor V65-utbetaling, slo ikke helt til. Til tross for at Taja vant, og Sir Silk ble favoritt da Japonica ble strøket, ble det jackpot med drøyt 7 000 kroner for fem rette.

 

Det var ingen med 6 rette i V65 på Øvrevoll i dag. Dermed overføres NOK 381 931 som Jackpot til sekserpotten i V65 på Øvrevoll torsdag 14.august.