Soma i sanden?

Skrevet av Birger Christensen,  15.08.2014
Artikkelbilde
Hallvard Soma

 Torsdag er det løp tre dager før den store Derbydagen. Som alltid på denne løpsdagen går løpene på sandbanen, eller dirt track-banen som den offisielt heter. Gressbanen skal prepareres for å være perfekt til søndag 24. august hvor alle veier fører til Øvrevoll.

Sist gang det kun var sandbane på menyen, var 30. juni. Da hadde Hallvard Soma show i banen med fem strake seire. Om det er noen spesiell grunn til at hans hester ser ut til å være best på det underlaget, vet vi ikke. Men det har vært slik i noen år nå at det er på sand de fleste seirene tas. Vi blir ikke overrasket om to-tre løp torsdag vinnes av Soma, og aller sterkest står han med trioen Miss Kitty Grey, Fredde og Fighting Spirit. Dessuten har Mississippi en flott oppgave, og Goddess of Gloom kan sikkert mer enn vist sist torsdag. I tillegg har stallen et par outsidere, så det kan bli en hyggelig kveld om det klaffer.

Kvelden innledes med et toårsløp. Mange av hestene på stallen til Cathrine Witsø Slettemark har lange navn, så Dancewithastranger er intet unntak. Karrieren så langt har vært lovende, så hvis hun går like bra på sand som på gress, tror vi på seier.

Legg for øvrig merke til at Terracina starter i Gøteborg søndag. Sjekk den starten før bongene settes opp torsdag.

Da ønsker vi velkommen til en løpsdag hvor spillet ser spennende ut. Deretter er det bare å klarere finstasen til årets store dag søndag.