Fireåringer i Fearnleyløpets topp?

Skrevet av Birger Christensen,  11.08.2014
Artikkelbilde
Legal Memory

For et par uker siden stilte fireåringene Legal Memory, Macbeth og Dickie Dickens opp i Norsk Forening For Fullblodsavl løp. Motstanderne var tre femåringer og syv treåringer, men de var sjanseløse mot den fireårige trioen. Torsdag er det Fearnleyløpet, det største løpet for de norskoppdrettede, og vi tror på reprise. Heller er det slik at vi blir litt overrasket om en annen enn den nevnte trioen går til topps.

Legal Memory vant i fjor, og han er helt klart med i striden også i år. Vinner han, gjør han det samme som Funny Legend og Theatrical Award har gjort før, nemlig å vinne Fearnleyløpet to år på rad. Ingen dårlig duo å slutte seg til.

Noen walk over blir det imidlertid neppe. Macbeth var nærmest sist og står vektmessig klart bedre til. 200 meter lenger er ikke noe minus for den fine hoppa til Sommerfelt/Karlsen, og hun er en seriøs utfordrer. Dickie Dickens og Daydream Believer er også fire år og klare trippelkandidater.

Hallvard Soma har en duo i maidenløpet, som samtidig er V65-1. Begge er ukjente for Øvrevolls publikum.

- Goddess of Gloom er den av mine to som kan vinne. Tror hun er enda bedre på gress, men trener også bra på sanden. Har hatt henne i en måned og synes det ser ut som en god sjanse. Ash Hill Towers har fin stamme, men har vært operert i halsen. Ikke noe for spillerne i denne omgangen, beretter Soma.

For øvrig er denne løpsdagen en fin blanding av løp som Øvrevoll kan tilby. Vi har nevnt maidenløp og Fearnleyløpet, i tillegg er det hekkeløp, amatørløp og løp i forskjellige klasser og over varierte distanser. Sist torsdag klarte ingen seks rette i V65, og dermed er det riktig pene penger å spille om for de spillere som klarer rebusen denne gang. Lykke til.