Derbyvinner på billigsalg

Skrevet av Birger Christensen,  04.08.2014
Artikkelbilde
Davicii. Bilde: US Photo

 

 

På den svenske åringsauksjonen i 2012 ble Davicii kjøpt for 15 000 svenske kroner. Det skulle vise seg å være en meget god investering Nils Petter Gill gjorde da. Søndag ble nemlig Daviccii dansk Derbyvinner.

- Hadde litt tro på at vi kunne ha en hest for Dansk Derby, men det tok litt tid før han begynte å få det til. Gjennom seieren i Derby Trial var han kvalifisert til Derby, og håpet steg. Søndag klaffet alt, og etter et flott ritt av Rafael Schistl,  tok Davicii en sikker seier, berettet Niels. I fjor vant Quite a Mission, så nå har treneren som er oppvokst på Klampenborg, tatt to seire i Dansk Derby.

- Jeg sa at jeg i år skulle vinne tre Derbyløp med tre forskjellige hester. Den drømmen holder i seg. Vinner Eye in the Sky eller Matauri på Øvrevoll om tre uker, går utsagnet i oppfyllelse. Ingen umulighet, selv om mange konkurrenter har lyst til å stikke kjepper i hjulene.

De øvrige norske hestene hadde ingen god dag. Tre dansktrente slo klart fire norske motstandere i Pokalløb, og også ellers var det ikke så mye å juble for. Men Davicii innfridde til fulle.

 

Klikk her for å se HK Entreprise Dansk Derby 2014.

 

Klikk her for å se det resultatlisten.