De øvrige løpene 24. august

Skrevet av Birger Christensen,  18.08.2014
Artikkelbilde
Staring At The Sea starter i Scandic Derby Milen

Norsk Derby og Marit Sveaas' Minneløp har fått egen omtale. Her følger litt om de øvrige løpene i den rekkefølge de dukker opp søndag.

 

Longines Ladies Cup

 

De kvinnelige rytterne i Ladies Cup pleier ofte å avslutte Derbydagen. Nå får de i stedet innlede showet, og det er stas. Seirende rytter får en flott Longines klokke fra Urmaker Bjerke så her vil det bli kamp mot mål. Prince Field, Lady Dylan, Cold Fact og Possibly har seier i siste start, og det betyr ofte at formen er på plass. Vi vil i tillegg advare litt for Marveloud View og Rambo's Cinderella med fin form og gode ryttere fra Sverige. Power of Dreams og Julia Presits vant løpet i fjor, og 16-årige Nora Hagelund Holm rir sin egen Oaksana. Hun har vunnet 29 ponniløp på rad med Piggybank, så hest er livet for henne.

 

Strøm Skandinavisk Mesterskap for 2-åringer

 

2-åringene er den yngste årgangen i løpsbanen. Skandinavisk Mesterskap er blitt et flott felt med veldig mange fine unghester. Manacor har startet tre ganger og vunnet sikkert hver gang. Nå skal hun ut på reise, og dessuten kjenner hun ikke Øvrevoll-banen. Blir sikkert favoritt, men vi synes det kan være flere motbud. Miss Rebel var veldig god sist, og Whatdoesthefoxsay og Date With Dynamite har vunnet sin eneste start. Flere andre er omtrent like gode, så dette blir spennende.

 

Scandic Derby Milen

 

Her skal du konsentrere spillet ditt om fire hester. Det er i hvert fall vår oppfatning. Staring at the Sea har vært aller best og blir nok favoritt. Men Elyod, Honeymoon Honey og Walk of Pride kan helt klart på en god dag slå vår favoritt. For sistnevnte er spørsmålet om han står distansen, for de to øvrige må det klaffe med løpsopplegget. Det er slett ikke umulig at dette kan gi en dobbeltseier til trener Wido Neuroth med Staring at the Sea og Elyod. Kan være et godt duo-spill.

 

Moods of Norway løp

 

Her starter det 15 hester i et felt hvor det skiller lite mellom dem. Dust Cloud og Majestic Max er skimle eller grå, vi vet ikke om den hestefargen er den rette for Moods of Norway. Kanskje er det like greit å gå ned til paddocken før start og heller se på jockeyene og deres drakter. Flere har prøvd den metoden før og fått gode renter for en satset tier. Skal vi gi et mer saklig tips, er Easy Road spillbar. Har gått bra bak fenomenet Ragazzo, nå kan det være den rette dagen.

 

 

Waba Gruppens Sprintløp

 

Når femte løp skal gå på Derbydagen, må du ikke stå i pølsekøen. Hele løpet tar nemlig bare 50 sekunder, så her går det unna. Skandinavias raskeste hester møtes, og det kommer neppe til å skille mye mellom de beste i mål. Dyktige Per-Anders Gråberg har ridd både Beat Baby og Weisse Socken i hele år og velger treåringen med hvite sokker. Eieren av Beat Baby håper nok mye på sin hest, i så fall vinner han løpet han selv sponser. Det er imidlertid flere om benet, selv om vi tror på Weisse Socken.

 

Bærum Kommune Cup

 

Kommunen er Bærum, og når det er snakk om Norges eneste galoppbane, er det hyggelig med oppmerksomhet. Ordføreren har varslet sin ankomst, og premien tror vi blir utdelt til kretsen rundt Calcaterre. På denne distansen gikk han sist et kjempeløp, knapt slått av Walk of Pride. Men det er åpent, og en hest som Sarepta er å regne med. Trener Slettemark har stallen i flott form, og Sarepta står med to strake seire.

 

Erik O Steens Memorial

 

De beste hoppene i Skandinavia møtes i Erik O Steens Minneløp. Steen var en av de aller største ildsjelene banen noen gang har hatt, og det er stor stas å vinne dette løpet. Sist gang Angel Light gikk denne distansen, ble det seier. Hun er en veldig solid hoppe, som alltid gjør gode løp. Imagine var kjempegod i Gøteborg søndag, og Madame Esprit har rett formkurve. Men det kan være lurt å ha med flere hester på kupongen, for det er flere luringer i manesjen.

 

Swiss Løp

 

Mamaloca er en av de hester vi har på vår favorittliste. Når formen er på plass, har hun en herlig finish. Caroline Malmborg sitter i studio i Sverige når det er galoppsendinger. Hun er også trener, og hennes Yajamila har sjansen. Eddwina er en av få hester som har gjort som vi har ønsket i banen. Banker ved de tre seirene, gardert med Mamaloca sist. Hun er nok med i striden også her. Vi tror vinneren er nevnt, men vi blir ikke sjokkert om vi bommer.

 

Wellpride løp

 

Derbydagen avsluttes med nok et krevende løp å tippe. Vi ble riktignok imponert over seieren til Cultural Desert i Gøteborg sist søndag, men han er ikke så veldig jevn. Silver Ridge er en annen som gikk bra i banen ved Sveriges nest største by. Daydream Believer var god sist torsdag, kanskje er 1370 meter litt kort. For Sweet er det motsatt. Her er det en fordel at det er kortere, og med Elione Chaves på ryggen, kan godt Sweety være søndagens siste vinner.