Bank of Burden bare best

Skrevet av Birger Christensen,  24.08.2014
Artikkelbilde
Bank Of Burden

Siden Bank of Burden vant St Leger for snart fire år siden, har han vært en favoritt i Øvrevoll-miljøet. Det har gitt storløpsseire i fleng, og for to år siden vant han Marit Sveaas' Minneløp for første gang. Med seieren nå er han den eneste firbente som har vunnet gruppeløp på Øvrevoll tre ganger. Den eneste som truer, er Ragazzo med to seire. Without Fear sørget for en ny dobbel til Niels Petersen. Når en trener tar dobbeltseier i sprintløpet og Derby i tillegg, er det nesten utrolig hvor enormt en trener kan dominere. Per-Anders Gråberg satt på vinneren og var nok glad for at han nå var foran Rafael Schistl.

- Bank of Burden er veldig viktig for meg. Har vunnet det meste med ham, inkludert et par seire i Stockholm Cup, Stockholm Stora, Scandinavian Open, samt flere storløp på hjemmebane. Det er så man må klype seg i armen, fortalte Per-Anders.

- En dag hvor det meste klaffet. Jeg har sagt det før, men må gjenta det. Takket være satsende eiere og fantastisk flinke folk på stallen, kan vi oppnå slike resultater. Nå går vi til Stockholm Cup, og deretter tar vi for en gangs skyld en tur til Tyskland, sa Niels, akkompagnert av Morten Myhre.

Det er nå bare omtrent en halv million kroner igjen før Bank of Burden tar igjen Appel au Maitre i innridde penger. Da blir han hesten med flest kroner innridd, og siden Bank of Burden er vallak, blir det å løpe så lenge han trives og presterer.