Vår kollega Bryan O’Sullivan er død

18.09.2013
Artikkelbilde

 

Bryan O’Sullivan døde mandag kveld etter at han fikk hjertestans på derbydagen søndag 25. august. Bryan ble 71 år gammel og etterlater seg sin samboer Ingeborg og to søstre, Brenda og Julie.

Bryan kom til Norge fra England i 1968 og fikk raskt jobb hos trener Reidar Johansen på Øvrevoll. Her gjorde han det meste fra og ri til å male stall. Mange av oss som har levd en stund husker godt da Bryan kom til Øvrevoll. Han var det vi kan kalle «lett hippie inspirert» med et åpent sinn. Bryan var en utrolig snill og dyrekjær person og da hans venn Alexander Napier ble syk tok han selvsagt vare på hunden hans.

Etter seks år i Norge reiste Bryan hjem til England hvor han startet egen bedrift som solgte seilbrett og seilutstyr.

Etter tyve år i hjemlandet kom han tilbake til Øvrevoll i 1994 og etter hvert begynte Bryan å arbeide på banen. Som alltid var han ivrig i arbeidet og gjorde en flott jobb gjennom en årrekke.  Han har også stort sett alltid jobbet på våre løpsdager. Først i startboksen hvor det skulle en meget sta hest til dersom den ikke ble løftet inn av Big Bryan. Etter hvert ble han ansvarlig for dyreambulansen og det var en jobb han likte da han følte at han kunne gjøre det han kunne for at hestene ikke skulle lide. Bryan tok også med seg hester fra Norge til England hvor de kunne nyte livet på søsterens sted. Først Mwbele som ble 30 år gammel og sist Instant Pleasure som fremdeles går ute på beitene i England.

Bryan var glad i å reise og favorittlandet etter hvert ble India. For en del år siden bygget han sitt eget sted i India og tilbrakte mye tid der sammen med Ingeborg.  Bryan gjorde mye for landsbyen i India, blant annet samlet han inn penger i forbindelse med tsunamien og til et barnehjem i landsbyen.

Bryan var en meget varm person på flere måter. Han hadde alltid tid til alle og var utrolig dyrekjær, det være seg mot katter, hunder eller hester. Det at han var varm gav seg også utslag i at han, selv om det var minusgrader på Øvrevoll var det t-skjorte som gjaldt for Bryan. Og han holdt seg orientert om hva som skjedde i England og for å gjøre det kjørte han stort sett hver dag til Narvesenskiosken for å kjøpe The Times.

Bryan levde de siste 12 årene sammen med Ingeborg og jeg er sikker på at de årene var noe av det beste i hans liv. Han vil bli sårt savnet på Øvrevoll hvor han har vært et midtpunkt og en ressursperson gjennom en rekke år.

Vi lyser fred over hans minne.

Hans Petter Eriksen

Adm dir

Øvrevoll Galopp AS    

 

Bryan O'Sullivan ble bisatt fra Haslum krematorium, store kapell, mandag 23. september kl. 14.30.
I stedet for blomster ønskes en gave til The Injured Jockeys Fund.

Link Injured Jockeys Fund:
http:// www.injuredjockeys.co.uk/