Vant med «et hav»

Skrevet av Birger Christensen,  13.09.2013
Artikkelbilde

 

Over the Ocean var årets største banker på Øvrevoll torsdag. I ettertid viste det seg å være riktig. Ned til annenhesten Magica von Tryll var det over 16 lengder, deretter nye 25 lengder til tredjehesten Ares. Dette til tross for at 2400 meter nok er i lengste laget.

-         Han er en topp miler. Som bror til Silver Ocean er det distanser opp til 2000 meter som er det ideelle. Vi skal få mye glede av ham fremover, særlig til neste år, sa trener Niels Petersen. Og konkurrentene kan jo glede seg over at en slik motstander får de neppe se igjen i et maidenløp.

 

Elyod
Elyod debuterte i toårsløpet, og det ble en debut med mersmak. Clauses Mani og All Quest hadde anstendige prestasjoner å vise til, med førstnevnte som den beste torsdag. Men Elyod viste klassen med å beseire dem, og vi fikk følelsen av at dette var en toåring som vi allerede i høst ville få høre mer om. Også Duke Derby og Barasti gjorde fine debuter.

 Celia

V65 innledet med en dobbel til Rune Haugen/Jacob Johansen. Først vant treårige Celia en tett finish, hvor det var seks hester på en drøy lengde. Jacob brakte vinneren frem på rett tidspunkt og holdt unna til knepen seier.

Intricate Talent

Intricate Talent fikk også et fint løp og slo positive Taittinger med en sikker lengde.

Flying Falk

I amatørløpet gikk det nok litt for fort i front, for ingen av de førende i første halvdel endte opp med premie. I stedet spurtet Flying Falk best, smart ridd av Sergio Pacheco. Tross pause i sommer var Flying Falk best.

-         Han har vært i form hele tiden, men han liker seg best høst og vår, sa trener Knut O Arnesen. Det kan nok bli flere seire utover høsten, tror vi.

Nataniel og Dramatic Act er ofte på trippel, men ikke alltid like villige til å besøke vinnerpaddocken. Begge hadde en seier på de to siste årene, men til sammen 12 annenplasser. Nå var de ti lengder foran de øvrige, og Nataniel ville vinne litt mer enn konkurrenten. For Dramatic Act ble det annenplass nummer ti i karrieren på 22 starter!

Otama Bjørne

Otama Bjørne innledet karrieren beskjedent. Dog var det fremgang i den siste starten på Jägersro, og det var nok til å vinne V65-finalen. Dermed gikk nok de 50 milene hjem for Team Lustig litt lettere.