VELKOMMEN TIL ÅRINGSAUKSJON!

Skrevet av Janicke Due,  05.09.2013
Artikkelbilde
Ragazzo

 

Se åringsauksjonen på web-tv!

Har du ikke mulighet til å være på plass på Bjerke lørdag kan du følge auksjonen ved å klikke på linken:http://player.qbrick.com/player.aspx?mcid=D021AA20568FBB2E&width=640&he

Det er med stor glede vi kan ønske velkommen til høstens åringsauksjon på Bjerke Travbane lørdag 7.sept kl 18.00. 14 velstammede hester (4 stk er strøket) skal få nye eiere, det har aldri vært mer penger å konkurrere om for norskoppdrettede galopphester og årgangen teller kun ca 40 åringer. Hele 850 000 kr har de å løpe om allerede i 2-årssesongen. Totalt kan de konkurrere om drøye 2 millioner i løp forbeholdt norskoppdrettede. I tillegg kommer mange godt betalte løp for Skandinaviskoppdrettede hester både i Norge, Sverige og Danmark med hele 10 millioner i samlet premiepott. En norskoppdrettet hest kan selvsagt også delta i alle åpne løp sammen med importene og derved tjene enda mer. Det utbetales også en bonus til de 4 best plasserte norskoppdrettede hestene i Norsk Derby og iår kjempet de 4 om hele 480 000 bonuskroner!

 

Man må ikke handle hest i utlandet for å være med i de store løpene. Vidunderhoppa THEATRICAL AWARD ble solgt på vår åringsauksjon. Hun gjorde nesten rent bord for noen år siden og hun vant selveste Marit Sveaas Minneløp som er det mest pengestinne løpet i Norge. Det samme gjorde eventyrhoppa FUNNY LEGEND. Disse to har gått i avlsboksen som dronninger av norsk galoppsport og løpt inn totalt i underkant av 9 millioner.

 

For tre år siden ble norskfødte RAGAZZO solgt for 75 000 kr under auksjonen. Han har blitt en slager på Øvrevoll og har imponert alle med sin enorme utvikling og sine storløpsseire inkludert Listed og Gruppe 3. Han har løpt inn 1 149 585 kr på kun 15 starter og har nå høyest formtall (95) i Norge!

 

CAVE MAN er en annen norskfødt hest solgt på auksjonen vi gjerne trekker frem. Han har vist gode innsatser mot sprintereliten i Skandinavia og ble belønnet med formtall 87. En helbror (kat.nr 99) av ham selges nå på auksjonen.

 

Andre topphester som Sweety, Buckham, Catching The Storm, Poppi, Messi, Daydream Believer, Dickie Dickens og Fredde er navn på andre åringer som har gått under hammeren på vår auksjon.

 

Vi nevner bl.a. disse i årets katalog:

Kat.nr 99 er helbror til Cave Man

Kat.nr 105 er bror til meget nyttige Maria Møy, William Hepburn og Galla Placidia. 

Kat.nr 110 er bror til Listed-vinner Maybach og 6 andre vinnere. 

 

Mødrene til årets auksjonsåringer har i snitt det respektable formtallet 72.

 

HÅPER VI SEES DER! 

 

Presentasjon i visningsringen i stallområdet kl 13.00 (merk forbud mot hunder og barnevogner i stallområdet)