Stjerner i sanden

Skrevet av Birger Christensen,  16.09.2013
Artikkelbilde
Mississippi seier i august

.

Allerede i første løp torsdag møtes noen av banens aller raskeste hester. Her blir det fart fra første galoppsteg, og vi tror banerekorden til Happy Larry kan være i fare. For et par måneder siden hadde Mississippi ikke fått plass på tipslinjen i dette skarpe feltet. Nå tipper vi ham først. I siste start på Øvrevoll vant han med 11 lengder, 0.3 sekunder fra den nevnte banerekorden. Sist i Gøteborg viste han også enorm fart, men 1300 meter ble akkurat i lengste laget.

Light the Fire og Cave Man er raske nok til å holde følge, mens Simian normalt ikke er like hurtig på de første meterne. Han avslutter trolig fortest av alle, så spørs det om 1100 meter kan være litt for kort.

 

Samtlige løp torsdag går på sandbanen, eller dirt track-banen om man vil. Dette selvfølgelig for å spare gresset til den store dagen søndag 22. september, en løpsdag som sportslig sett bare overgås av Derbydagen. Vi nevner også allerede nå at det er lunsjløp onsdag i neste uke, så nå blir det tett mellom slagene en ukes tid.

Sist torsdag hadde vi og mange andre en banker som føltes sikker. Over the Ocean vant da også med drøyt 16 lengder og innfridde alle forventninger. Noen slik favoritt er ikke å skue, og derfor tror vi også på en noe større V65-utbetaling enn de drøyt fire tusenlappene som ble betalt for seks rette da. Vi setter vår lit til duoen Northern Beauty og Namibian Desert. Førstnevnte var helt suveren i Gøteborg i siste start. Da knuste hun tre av motstanderne som hun møter nå. Namibian Desert har bare gått ett løp på sanden siden debuten. Da vant han Derby Consolation i Malmø i overlegen stil. Vi satser på at han legger dette feltet på rygg når det nå er sand igjen. Vi var også litt inne på Erin’s Grace i V65-1. men trener Susanne Sivrup-Rosenvist mente at det var for tidlig.

-         En fin hoppe, som vi tror blir veldig bra neste år. Hun er trolig en miler, så dette blir nok for kort. Neppe noe for spillerne, mente Susanne, som holder til tre mil nord-øst for Gøteborg på vei mot Karlstad.

Da er det bare å ønske velkommen til en spennende og forhåpentligvis innbringende kveld på landets eneste galoppbane.