Petersen tok alt

Skrevet av Birger Christensen,  27.09.2013
Artikkelbilde
Bank O f Burden, foto Stefan Olsson

Niels Petersen hadde en utrolig kveld på Jägersro torsdag. I Skånska Fältrittklubbens Jubileumsløpning ble det firedobbelt norsk. Bank of Burden gjentok seieren fra i fjor i suveren stil, den femte seieren for Niels og den fjerde for Per-Anders Gråberg. Bomar (Wido Neuroth/Rafael de Oliveira) imponerte med en sterk annenplass, før Plantagenet og Without Fear gjorde at Petersen hadde alle sine blant de fire fremste i mål. Han startet for øvrig hester i fem V64-løp og vant alle fem! Premiene for de fire i hovedløpet var 200 000 – 100 000, 48 000 og 32 000 svenske kroner.

 

Proud Possibility (Petersen/Johansson) startet for femte gang på sand torsdag og tok sin femte seier. I Rosengårdløpning fikk han en fin start og var foran lynraske Casanova Star hele veien. Det ble dobbelt norsk, da Cathrine Erichsen-trente Easy Road spurtet flott til annen for Espen Ski. Det ble henholdsvis 150 000 og 75 000 til den norske duoen.

I toåringenes oppgjør med navnet Stig Holms Memorial, ble det seier til den svenske debutanten Inaya. Men Liebling (Petersen/Gråberg) spurtet sterkt og fikk med seg 50 000 svenske kroner.

Beat Baby er en fantastisk bra sprinter. Nå lagde han litt problemer før start, men det løste seg bra. Til tross for at han ga store deler av eliten flerfoldige kilo, dro han til tet og holdt enkelt unna. Vi var litt usikre på hva han skulle prestere med formtall 95, men Petersen/Gråberg sikret en ny triumf og 100 000 svenske kroner.

På en løpsdag, som på forhånd virket småvrien, ble det den fjerde strake favorittseieren da Birkebeinern tok seg forbi Amazing Tiger kort før mål. Petersen/Gråberg igjen, og i V64-5 ble det ikke annerledes. Match Point var kanskje den hesten Niels Petersen var mest usikker på, for hun hadde ikke overbevist på en god stund. Men fjorårsvinneren i Scania Sprint vant enkelt også i år, som favoritt nummer fem på rad. Female Spring (Erichsen/Johansson) spurtet bra til tredje.

Det er jo norsk for hela slanten, sa referent Holm, og det hadde han jo rett i. En sjelden dominans.

 

I fjor ble det fem seire på Niels Petersen, mens Per-Anders Gråberg tok hele seks gevinster. Da Manchester lett vant løp 10, ble det motsatte sifre. Fem for P-A og seks for Niels.

- Det er første gang jeg vinner seks løp på en løpsdag, så nå må det være lov til en liten feiring. Dessuten ble seirene fint fordelt mellom eierne, så da håper jeg alle er glade, avrundet Niels.

Se løpene her

Se bilder fra løpene i Sverige her