Norsktoppen til Täby

Skrevet av Birger Christensen,  10.09.2013
Artikkelbilde
Giant Sandman skal ut i Täby Open Sprint

 

Søndag avholder Täby sin største løpsdag for sesongen. Stockholm Cup (Gr3) er det naturlige høydepunktet. Bank of Burden skal prøve å vinne løpet for tredje gang på rad, men får hard konkurranse. Både Niels Petersen og Wido Neuroth har en trio til start. I tillegg til fjorårsvinneren har stallen Without Fear og Manchester med, mens Wido stiller med Sir Lando, Bomar og Touch of Hawk. De to trenerne har for øvrig til sammen 18 av 26 norsktrente hester.

I Täby Open Sprint møtes Giant Sandman og Ragazzo på ny. Sistnevnte vant da de møttes i Polar Cup. Siden da har Giant Sandman vunnet gruppe 2 i Tyskland, mens Ragazzo var knapt slått av Verde Mar på den svenske Derbydagen. En herlig duell venter, hvor også Hansinger og Beat Baby nok vil melde seg på i striden.

Av de øvrige løpene nevner vi Nickes Minnesløpning og Lanwades Stud Stakes for hoppene. Den norske beholdningen i Nickes er Silver Ocean, Plantagenet, Funinthesand, Avon Pearl og Birkebeinern, mens kvartetten Rock the Legend, Marmala, Golden Memory og Mill Marin er norske håp i Lanwades.

Terracina, Liebling, Mister Big Shuffle, Majestic Dowsing, Viviannasdream, Cekath og Monfalcone bidrar også til at dagen nok vil få et rødt, blått og hvitt preg.