Mississippi fløt frem

Skrevet av Birger Christensen,  19.09.2013
Artikkelbilde
Mississippi

 

For to måneder siden var ikke Mississippi en hest vi tenkte på som noe annet enn en brukbar hest i sin klasse. Så vant han til 54 ganger innsatsen og fulgte opp med en total utklassing av konkurrentene. I Gøteborg viste han også enorm fart, men 1300 meter ble litt for langt. Torsdag slo han flere av banens aller raskeste. Simian spurtet til annen, mens Cave Man og Light the Fire hadde nok med å henge på. Mississippi misset banerekorden med en tidel, men det forundrer oss ikke om han fikser den senere i høst.

Accomplished

I sin start nummer 16 ble det endelig seier på Accomplished. En liten skade satte ham ikke mye tilbake, og han kunne beseire Goldomaster. De øvrige viste vel det vi har sett i den senere tid, at formen er langt unna formtallet.

Take On Me

V65-2 ble en duell mellom Niels Petersens duo Take on Me og Namibian Desert. Sistnevnte var favoritt, men Take on Me tviholdt på sitt overtak. For tilskuerne var det en herlig fight mellom de svenske toppjockeyene Fredrik Johansson og Per-Anders Gråberg.

Hurry Harry

Det ble dramatikk i amatørløpet. Linda Lovelace ble bortvist, men navnesøsteren av den kjente pornostjernen ville skape mer trøbbel. Hun kastet av Helene Smit og satte fart mot de øvrige hestene, men heldigvis roet hun seg i tide. I omstarten var Hurry Harry suveren for Jonna Gustafsson.

Symbol Of Gold

En av løpsdagens aller mest imponerende vinnere fikk vi se i V65-4. Symbol of Gold hadde Helena Rosén og 20 kg bly å bære på. Det affiserte ikke hoppa som Hanne C Jørgensen trener i Nittedal. De øvrige ble "parkert", og det kan bli en veldig fin høst om ikke formtallet stiger alt for mye. For Helena var dette seier nummer to, da hun også satt på Mississippi.

Sophies Love

Sophies Love vant sist Jacob Johansen satt på ryggen. Nå ble det seier igjen, denne gang på sprint. Allerede kommende onsdag i lunsjen er ekvipasjen på plass igjen. Favoritten i V4-4 den dagen er herved nevnt.

Valeo Si Vales

Valeo si Vales har gått ok, men heller ikke mer. I årets første løp på sandbanen ble det klar seier, et underlag han tydeligvis trivdes på. Han var også hovedårsaken til at seks rette ga nesten 30 000. Det var 11. gang av totalt 16 i år at seks rette har gitt over 10 000 kroner.

 

Kjell Ivar Brekstad, Marie Lustig, Hanne C Jørgensen, Wibecke Jegard og Torben Wedel Nielsen tok hver sin seier torsdag. Vi har selvsagt ikke noe i mot at de store trenerne vinner, men synes det er ekstra hyggelig at de mindre trenerne også får besøke vinnerpaddocken.