Full klaff for Fredrik

Skrevet av Birger Christensen,  16.09.2013
Artikkelbilde
Without Fear og Fredrik Johansson

.

En fantastisk Täbydag ble det for Niels Petersen og Nils Petter Gill. Likevel gir vi den største honnøren til evigunge Fredrik Johansson. Ikke minst fordi veien tilbake til hesteryggen har vært tornefull. Med seier i Stockholm Cup, Nickes Minnesløpning med Silver Ocean og et araberløp ble han dagens mann. Vi stiller oss gjerne i gratulantenes rekker.

Seieren til Without Fear i Stockholm Cup var selvsagt toppen av kransekaka.

-         Denne hesten har betydd mye for meg. Han tok meg tilbake til toppen i 2011 med seier i Svenskt og Norsk Derby, og nå har han gjort det igjen. Var litt skeptisk til spor 13, men Nils Petter sa til meg at han også hadde spor 13 i Norsk Derby. Nå klaffet alt, og det var bare utrolig herlig. Det har vært litt skitsnakk om at jeg var ferdig som jockey, men dette bør stoppe munnen på dem, mente Fredrik. En god Bank of Burden sørget for dobbelt til Petersen, og dermed ble det også en god dag for Per-Anders Gråberg. Annen i Stockholm Cup og seier i Täby Open Sprint med Beat Baby, en fin fasit. Her ble Rune Haugens øyensten Giant Sandman nummer to, så det må nok bli en del svenske seire på Øvrevoll neste søndag for å få likevekt i handelsbalansen.

Nils Petter Gill var mer rørt etter løpsdagen enn vi er vant til å se ham. Likevel fikk han frem noen linjer fra «Det er min dag i dag», selv om vi ikke så noen ny Idol-kandidat i den fremføringen.

Aftenposten skriver også om Nils Petter Gills store dag: http://beta.aftenposten.no/100Sport/travoggalopp/Vant-to-millioner-med-gullhar-i-baklommen-392958_1.snd

.

Med seier til Niels Petersen i de tre største løpene, er det selvsagt ingen tvil om hvem som var løpsdagens store trener. Niels kan faktisk komme til å bli champion på Täby og Jägersro uten å bli det på hjemmebanen Øvrevoll. Men også der har han sjansen.

 

Nickes Minnesløpning ble en fantastisk oppvisning av Silver Ocean. Fjorårsvinneren fikk en hovknusning i april, som det har tatt tid å lege. Fredrik Johansson var en godt fornøyd jockey etter seieren.

-         Det var litt tungt på våren da han ble skadet. Nå er mange av de største løpene over for i år, så det blir neppe mange starter til denne sesongen. Men det han viste her gir selvsagt håp for neste sesong, sa en godt fornøyd trener Niels Petersen.

Hoppene var ute i Lanwades Stud Stakes. Angel Light vant, men Wido Neuroths duo Mill Marin (Jan-Erik Neuroth) og Rock the Legend (Robet Havlin) fulgte nærmest. Wido gledet seg nok også over at Sir Lando er på vei tilbake etter en fin fjerdeplass I Stockholm Cup. I de øvrige løpene ble det seier til Mofalcone (Tor Wiggo Ellefsen/Gerard Tumelty), en annenplass til Mister Big Shuffle (Petersen/Schistl), mens Majestic Dowsing (Annike Bye Hansen/Shane Karlsson) tok en tredjeplass.

 

Her følger vi de norske hestene som fikk premie på Täby søndag. Sterke tall selv om det er svenske kroner.

 

Without Fear               500 000

Bank of Burden           250 000

Silver Ocean                200 000

Beat Baby                    200 000

Mill Marin                    100 000

Giant Sandman           100 000

Sir Lando                       80 000

Monfalcone                    80 000

Rock the Legend           48 000

Funinthesand                48 000

Mister Big Shuffle         37 500

Avon Pearl                     32 000

Ragazzo                         32 000

Golden Memory             20 000

Hansinger                      20 000

Majestic Dowsing         16 800

Totalt innridd           1 764 300