En ungdommelig kveld

Skrevet av Birger Christensen,  03.09.2013
Artikkelbilde
Staring at the Sea

 

 

De tre største løpene på Øvrevoll fredag er forbeholdt den yngre garde av firbente. The Heatherwold Cup og Rekrutteringsløpet er for de toårige, mens Grand Prix er et løp for de norskoppdrettede treåringene.

Heatherwold er nest etter kriteriet vårt viktigste toårsløp. Om det kan være noen pekepinn, skal vi ikke påstå, men trolig vinner en av favorittene. Løpet har vært avholdt 27 ganger, og favorittene har dominert i stor grad. Åtte av vinnerne har gitt under to i vinnerodds, mens hele 14 som har seiret har gitt under tre ganger pengene. Tim Fox, som vant i 99, er den eneste som har vunnet til over ti i odds (11.96).

To personer har dominert løpet totalt. «Verst» er Wido Neuroth med utrolige 14 vinnere, mens Fredrik Johansson har sittet på ti vinnere. Fem av de siste ti årene har de to vunnet sammen. Wido har Staring at the Sea til start og blir nok en av favorittene. Jan-Erik Neuroth rir og kan få sin seier nummer to i løpet. Teardrops er meget kapabel, og trener Bent Olsen har tre hester i løpet, som alle har vunnet på Øvrevoll. Det norske innslaget er spennende, og vi gleder oss til årets utgave av Heatherwold.

I løpene for de norskoppdrettede blir kanskje Skrik og Sweety favoritter. Men også her er det grunn til å tro på solid motstand. Skrik møter lovende Calcaterre og mange andre med liten rutine, og Sweety har tapt for et par av de norske før i år.

I tillegg til de nevnte løpene står det blant annet et fint hekkeløp på menyen.

Etter Rockingers sterke innsats på Derbydagen er han en naturlig favoritt, tre av fire hekkeløp har vært av beste merke.

Ønsker man å kjempe om store penger, bør V65/V64 på galoppen være et godt valg. De tre siste mulighetene 24/8, 25/8 og 31/8 har hatt serien jackpot – jackpot – jackpot. Det kan fort bli svært fine penger på ny. I tillegg er det tilbud om V5-spill, heller ikke av det lette slaget. Kanskje kan det bli et overskudd som kan brukes til å kjøpe hest på auksjonen dagen etter?