En skikkelig pangdag

Skrevet av Birger Christensen,  17.09.2013
Artikkelbilde
Whistler skal konkurrere om over 440 000 kr i Breeders Prize Classic

 

Årets siste virkelige stordag på Øvrevoll er blitt en løpsdag av det smakfulle slaget.  En spennende meny med V4- og V5-spill, og utrolig mange flotte løp for den del av publikum som setter pris på fin sport.

 

Mest penger å kjempe om finner vi i Breeders Prize, som er delt inn i Classic og Sprint. Hele 441 680 kroner er førstepremien i Classic, og i fjor ble det dobbelt dansk med The Kicker og Hovsa. I sprintutgaven hadde vi akkurat sett Ragazzo vinne sitt første løp, og han vant lett foran Messi. Dog var det vanskelig å forstå hvor god han skulle være ett år senere. I år heter våre favoritter Whistler og Sweety, men noen lett oppgave blir det ikke å sikre seg den solide seierssjekken. Ikke minst ville våre danske og svenske gjester ha et ord med i laget. Svært viktig blir det også i kampen om trenerchampionatet mellom Rune Haugen og Niels Petersen. Der er det mest penger innridd som teller, og da sier det seg selv at et løp med så stor premie har en enorm betydning. Ares og Whistler er trenernes håp i dette løpet. I sprintutgaven har vi god tro på Sweety, men også i dette løpet vil utledingene forsøke å stikke kjepper i hjulene.

 

Toåringene har også en stor dag. Kriteriet er det største løpet for de yngste, og i tillegg kjemper de norskoppdrettede om heder og ære i Oppdrettsløpet. Mens Skrik og Calcaterre peker seg litt ut i sistnevnte løp, er kriteriet en veldig åpen affære. Dette løpet, som avholdes for 80. gang, har samlet et gedigent felt. Wido Neuroth har hele 11 seire i løpet, og duoen Elyod / Staring at the Sea kan gi ham dusinet fullt. En liten kuriositet er det at Valley Chapel i 1998/-99 er den eneste på 65 år som har vunnet kriteriet og Derby. Men i år var Diamant veldig nær.

 

Hekkeløp får vi også i to utgaver, med Champion Hurdle som det gjeveste. Omoto Sando har vunnet løpet en gang før, men det er faktisk så langt tilbake som i 2007. Slik han så ut på Derbydagen, blir han vår favoritt. Tiåringen går for sin trippelplass nummer 60, og det i start nummer 78. Imponerende stabilitet. I de 34 hekkeløpene han har fullført, har han aldri vært dårligere enn nummer 3, en fenomenal prestasjon.

Da er det bare å håpe at godværet møter opp og skaper den rette stemning. Det er nå en gang slik at ikke alle kan gå overskudd i spillet, men søndag er det kanskje din tur?