En klassisk Diamant?

Skrevet av Birger Christensen,  30.09.2013
Artikkelbilde
Diamant

 

 

Torsdag er det klart for årets siste klassiker på Øvrevoll. For rundt et år siden, sto Diamant frem som vårt fremste kort i det som i år skulle bli treårsårgangen. I løpet av vinteren fikk vi høre om Mister Big Shuffle og Probably som lysende kandidater. De to sistnevnte har vunnet henholdsvis 2000 Guineas og St Leger. Nå tror vi den tredje av de mye omtalte, Diamant, fikser den siste klassikeren. Han var nær ved i Derby, og med en liknende spurt skal konkurrentene få det tøft. I så fall blir det Wido Neuroths sjette seier i St Leger, og da tangerer han Arnfinn Lund på toppen av listen.

Verst i mot vår favoritt tror vi er Niels Petersens duo Mister Big Shuffle og Over the Ocean. De har høy klasse, ingen tvil om den saken, men vi har følelsen av at Diamant kanskje står 2830 meter litt bedre. Løpet er for øvrig viktig i kampen om trener-championatet. Etter Derbydagen var Rune Haugen grovt regnet 440 000 kroner foran Niels Petersen, nå er det nesten på krona 200 000 som skiller. Rune har Rossmos Tyson til start, men trolig tar Niels en del innpå denne kvelden.

Av øvrige utfordrere bør Polhem nevnes. Har tatt to suverene seire på Jägersro, men imponerte ikke i Gøteborg. Går han som han har gjort på hjemmebanen i Malmø kan han bli farlig.

Og skulle noen undre på hvorfor St Leger allerede går som løp 1, har det med det faktum at vi allerede er et godt stykke inne i den årstid vi kaller høst. Løpet går på gress, og det kan være mørkt tidlig om det er overskyet.

I Norsk Forening for Fullblodsavl løp er åtte av feltets startende treåringer. Fireåringene Messi og Vortex og femårige Red Eishin utfordrer ungdommen, og treåringene ser på dette som en generalprøve foran NM om tre uker. Dickie Dickens fikk fem kilo påslag for seieren i Breeders, men liker sandbanen og må regnes.

 

Et spennende toårsløp innleder V65. Ingen har tidligere gått løp på sandbanen, og det er et uromoment hvordan den saken løses. Uansett håper og tror vi at vinneren er nevnt innenfor den kvartett vi har satset på. V65-spillet ser for øvrig ut til å kreve en del streker, det blir nok mye mer enn den drøye hundrelappen som spillerne fikk på Jägersro torsdag om man løser rebusen.