Dickie Dickens lurte alle

Skrevet av Birger Christensen,  22.09.2013
Artikkelbilde
Dickie Dickens

 

 

 

 

Perfekt ridd av Rafael Schistl ble det seier til Dickie Dickens i Breeders Prize Classic søndag. Favoritten Whistler gikk bra til annen, og Speedy Spirit sørget for tredobbelt norsk. For en vinner som er oppkalt etter en gangsterkonge, er det bare rett og rimelig at han er litt vrien som type. - Vi hadde vårt svare strev med å få ham over banen. Vi prøvde å laste ham på bilen, men det var umulig. Heldigvis fikk vi ham på plass til slutt. Han viste fremgang i løpet forut for Breeders og var god på høsten i fjor. Men dette var selvsagt nesten litt i overkant, mente trener Are Hyldmo. - Jeg hadde mulighet for å ri flere av hestene, men valgte Dickie Dickens. Vi tenkte at det fikk briste eller bære, og så bar det, sa Rafael Schistl. 441 680 kroner lød den solide førstepremien på.

 Sir Winston

I sprintutgaven av Breeders ble det mye utenlandsk. Aller fremst var Sir Winston, som Nikolaj Stott red til seier foran Harmonia. Dobbelt dansk altså, med svensk på de neste plassene. Søren Jensen trener vinneren, og det var første gang han gikk kortere enn 1600 meter. I Dansk Derby måtte han over ende, nå ble det en fin revansj og nesten 300 000 kroner.

 Staring At The Sea

Kriteriet er vårt største toårsløp. I fjor ble det seier til Diamant, eier Stall EOS, trener Wido Neuroth og jockey Jan-Erik Neuroth. Samme visa ble det i år da Staring at the Sea spurtet formidabelt til seier foran svært tapre Prinsessen. Stall EOS fikset også bronsen, da de eier Borgen. - Utrolig gøy å vinne dette løpet for annet år på rad. Det var et stykke frem, men det viktigste var at vi rakk frem, sa Jan-Erik. Pappa Wido tok trenerseier nummer 12 i kriteriet, og med det er han suveren. På de siste ti årene har han tatt fire triumfer.

 Calcaterre

Også de norske toåringene hadde et spennende løp i Norsk Rikstotos Oppdrettsløp. Calcaterre tapte knepent for Skrik forrige gang, nå fikk han revansj. Dette var Annike Bye Hansens seier nummer 99 på Øvrevoll, jubileum følger snart. - Løpet ble litt annerledes enn jeg trodde, med Skrik lenger bak enn forventet. Da jeg kom til tet, var det greit å holde unna, sa seiersjockey Espen Ski. Stallkameratene Skrik og Pocket Aces kjempet hardt om annen.

 Calvados

Champion Hurdle ble et herlig løp. Omoto Sando og Flashline førte, men de ble skygget av Calvados. Fra siste hekk tok sistnevnte over, og selv om Omoto Sando fightet helhjertet, ble Calvados for sterk. - En fantastisk følelse å kjenne at vi hadde grepet, sa en litt tørt vinnerjockey Tobias Hellgren. Omoto Sando har nå startet syv ganger i løpet og har vært på trippel hver gang. Totalt var det 60. gang på trippel, en flott fasit.

 Well Fitted

Hekkeløpet for de litt mindre rutinerte hestene, ble vunnet av Well Fitted.  Han sprang fint med unntak av den siste hekken, der det nær var gått galt. Men nå ble det første årsseier for Well Fitted, meget fortjent også for trener Tor Wiggo Ellefsen.

 Free House

Den flotte løpsdagen ble innledet med seier til Free House. Jessica Long, som også trener Sveaas-vinneren Berling, var hjemme i Malmø med sin nyfødte baby, men kunne likevel glede seg over seier. Espen Ski red et godt løp på Dramatic Act, Likevel endte det med nok en annenplass. Av hoppene var Wunschkind den beste som tredje.

 Zaphir

Amatørløpet ga seier til unge Marius Borgen Andersen på Zaphir. Marius er lovende og vil sikkert med i striden om championatet blant amatørene.

 Saint Sebastian

I spillet var særlig V4 vrien. 12 bonger gjensto før siste avdeling, og av disse hadde to streket for vinneren Saint Sebastian. Han har vært en spesialist på banen i Gøteborg, men nå lyktes det også på Øvrevoll.