Bankeren er klar

Skrevet av Birger Christensen,  08.09.2013
Artikkelbilde
Over The Ocean

 

 

Noen ganger famler man i blinde på jakt etter en banker. Denne gang tror vi den saken er i orden. I V65-4 blir nummer 3 Over the Ocean vår alenestrek, og vi blir neppe de eneste som nøyer seg med en strek i det løpet. Dette er et maidenløp, altså for hester som aldri har vunnet. Det er ytterst sjelden at en hest med formtall 85 ikke har vært i vinnerpaddocken, men den tror vi han besøker etter løpet fredag. Toer i kriteriet i fjor, knapt slått av Diamant, treer i 2000 Guineas og med premie både i det svenske og norske Derbyløpet, en slik hest fortjener en seier.

Skulle man tro at seks rette er i boks fordi man har en banker, er nok det en litt skummel tanke. Å helgardere resten koster nesten 206 000 kroner, og de øvrige løpene ser langt fra lettløste ut. Ikke minst synes vi det er vrient å stryke hester i flere av løpene, så det blir fort dyrt nok. Ved siden av Over the Ocean støtter vi oss til Sophies Love. Hun tok en fin seier torsdag og møter svært få hester som kan skryte av storform.

Løpsdagen innledes med et interessant toårsløp. Seks spennende debutanter kommer til start, og det er selvsagt vrient å sette dem opp mot de hestene som allerede har startet. Sikkert er det imidlertid at de må løpe godt i debuten for å vinne, for både Clauses Mani og All Quest har prestert på godt nivå. Sistnevnte var bare en halv lengde bak Skrik på Derbydagen, og det er ingen dårlig prestasjon.

Med 14 løpsdager igjen av sesongen, er det litt tidlig å gå for hardt inn på kampen om de forskjellige championatene. Nå nøyer vi oss bare med å konstatere at det ligger an til å bli en herlig fight mellom de fleste titlene. For trenerne, der pengene er avgjørende, vil stordagen neste søndag bli svært viktig. Niels Petersen bør nok ta litt inn på Rune Haugen om han skal gjøre seg håp om sin tredje strake tittel. Blant jockeyene blir nok ingenting avgjort før et stykke ut i november, slik vi ønsker at det skal være.