Wido og Niels dominerte

Skrevet av Birger Christensen,  14.10.2013
Artikkelbilde
Funinthesand. Foto Stefan Olsson

 

 

De fire første avdelingene av V64 på Täby søndag hadde raden Wido-Niels-Wido-Niels som vinnere, for de uinnvidde med etternavnene Neuroth og Petersen.

Det startet med Funinthesand (Robert Havlin) i Songline Classic, hvor Bomar fulgte opp og ga stallen en flott dobbeltseier. I Svenskt Derby for et drøyt år siden vant Bomar foran Funinthesand, nå byttet de på rekkefølgen. Den andre seieren for Wido kom ved Mill Marin. Den treårige hoppa dro feltet i stykker og vant enkelt for Jan-Erik Neuroth i Stockholm Fillies & Mares Stakes. Totalt ble det 530 000 kroner innridd for Neuroth-stallen i løpet av dagen.

Niels vant begge toårsløpene. I Vinterfavoriternas Pris ble det dobbelt til Eye in the Sky og Duke Derby (Rafael de Oliveira). Per-Anders Gråberg red vinneren, som han også gjorde i Breeders Trophy Juvenile med Frank Lloyd Wright. Gråberg vant også V64-finalen med Afaal for Roy Arne Kvisla. Det var mye penger å løpe om i toårsløpene, og Niels endte dermed på 858 656 kroner. Begge de nevnte summene er i svensk valuta.

Walinda (Sven Erik Lilja/Espen Ski) gikk et sterkt løp til annen bak Mill Marin, mens Monfalcone (Tor Wiggo Ellefsef/Gerard Tumelty) ble tredje i det innledende steeplechaset.